Group 2 Copy 19Link

3-0 mot England i Bollnäs

Sverige tog en imponerande 3-0-seger mot England i sommarsolen på Sävstaås. Samtliga mål levererades i den första halvleken.

Bilden: Nina Jakobsson jublar efter sitt 2-0-mål.

Det var en mycket nöjd förbundskapten Ulf Kristiansson som strödde lovord över sina adepter efter matchen.

- Hela gruppen gör en otroligt lojal arbetsinsats. Vi har haft väldigt bra dagar här. Det som gör mig extra glad är det sätt som tjejerna tagit till sig från träning och teori och omsätter det i landskampen. Jag tror aldrig jag varit med om det så tydligt i en match tidigare.

I U23 efterliknar man A-landslaget i allt, syftet med verksamheten är att förbereda spelarna på nästa steg i landslagshierarkin, både vad avser spelsätt och roller som hur man tränar och förbereder sig. Och att döma av insatsen mot England, som man på senare år haft problem med, har man tagit stora steg.

- Ja, det tycker jag man kan säga, säger Kristiansson som särskilt gladdes åt offensiven.

- Vi har en gemensam idé kring våra uppspel och hur vi ska ta oss till avslut och första målet är en perfekt illustration av det. Och även de två andra målen kommer på hörnor som vi skapat efter precis sådana situationer.

Ettan bombade Filippa Angeldal in från högerposition tidigt och de två målen efter hörna stod Nina Jakobsson och Michelle de Jongh för.

Nästa uppgift för U23-damerna är en 4-nationsturnering i Norge i månadsskiftet augusti/september.

Sveriges startelva mot England: 1. Emma Holmgren - 13. Josefin Rybrink, 4. Nathalie Björn [K], 14. Nellie Karlsson, 5. Selina Henriksson - 8. Filippa Angeldal, 6. Ellen Löfqvist, 7. Nina Jakobsson, 17.Julia Zigiotti Olme - 16. Michelle De Jongh - 19. Mimmi Löfwenius.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo