Link

Hoten mot Jimmy Durmaz polisanmäls

Svenska Fotbollförbundet polisanmäler hoten som riktades mot Jimmy Durmaz efter gårdagens förlust mot Tyskland.

- En anmälan har lämnats in till polisen. Jimmy som står som målsägande, men det är SvFF som anmäler och hanterar ärendet, så att han kan fokusera på det han är här för att göra – spela fotboll, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

- Vi tolererar inte att en spelare utsätts för hot och kränkningar. Det är obehagligt och väldigt upprörande att se den behandling Jimmy Durmaz har fått utstå. Fullständigt oacceptabelt.

- När man läser en del kommentar kan man konstatera att det finns ett antal individer som nog allvarligt behöver rannsaka vad de håller på med. Vi gör en mycket bra match mot ett av världens bästa lag – visst förstår jag besvikelsen över att förlora i slutsekunderna, vi är alla besvikna, men man måste kunna hantera även en smärtsam förlust med någon slags värdighet och anständighet.

- Det är samtidigt glädjande att se att Jimmy Durmaz nu får så mycket kärlek från våra supportrar – den överväldigande majoriteten är ju schyssta, vettiga personer som stöttar laget och inte håller på och hotar och hatar, säger Håkan Sjöstrand.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo