Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Knapp förlust mot Turkiet

P18-landslaget avslutade trenationsturneringen på Gotland med en uddamålsförlust mot Turkiet som vann med 3-2. Sveriges mål prickades in av Kevin Yakob och Eduart Iljazi. – Tyvärr bjuder vi turkarna på lite enkla mål, precis som mot Ungern. Det är något vi behöver slipa bort till EM-kvalet i höst. Sett till prestationen är vi nöjda, men släpper man in tre mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Viktor Eriksson.

Precis som förra matchen mot Ungern stod Sverige för en stark första halvlek och skapade en del lägen. Anfallaren Benjamin Kimpioka var ett ständigt hot mot turkarnas backlinje, men halvleken förblev mållös.

– Vi gör återigen en stark första halvlek. Turkiet hade mycket boll, men vi var förberedda på det, var kompakta och släppte till få chanser. Vi har några riktigt bra lägen efter snabba omställningar och var nöjda med hur vi tog oss an matchen, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

I andra halvlek kom så målexplosionen. Sverige tog ledningen i matchen med 1-0 genom startdebutanten Kevin Yakob efter fint förarbete. Benjamin Kimpioka utmanade och spelade osjälviskt bollen diagonalt till Yakob som på ett tillslag slog in bollen i mål.

Turkiet kom dock tillbaka och kunde peta in två bollar och vända på steken till 2-1.
Sedan var det åter dags för Sverige att näta. Den här gången var det Eduart Iljazi som från håll kyligt lobbade in bollen i mål till 2-2. Assisterad av ingen mindre än målvakten Samuel Brolin.

Turkiet skulle däremot få sista ordet. I slutskedet av matchen kunde gästerna snyggt skruva in en frispark över muren bakom en chanslös Brolin i målet. 3-2 till Turkiet. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– I andra halvlek fortsatte vi att hålla uppe spelet ganska bra. Vi fortsatte att skapa farliga omställningslägen. Tyvärr bjuder vi turkarna på lite enkla mål, precis som mot Ungern. Det är något vi behöver slipa bort till EM-kvalet i höst. Sett till prestationen är vi nöjda, men släpper man in tre mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Viktor Eriksson.

Förbundskapten Erikssons första två landskamper slutade med förluster mot Ungern och Turkiet. Resultatet till trots är det mycket han tar med från veckan på Gotland.

– Jag är jättenöjd med veckan, vi har haft väldigt bra dagar. Vi fick två bra matcher mot Ungern och Turkiet som är bra lag. Detta var en bra start för oss med det här laget. Spelarna har tagit till sig det vi gjort på träningarna och har försökt att leverera det på match. Vi har haft bra dagar ihop och fått ihop gruppen på ett fint sätt. Nu ska vi summera allt i kväll och sen samlas vi på nytt i september igen, säger Eriksson.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo