Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Mållöst även i genrepet

VM-samlingens andra test slutade som det första, mållöst. Sverige och Peru spelade 0-0 inför drygt 32000 på ett soligt Ullevi.

- Helt okej match, tyckte Albin Ekdal som menade att det defensiva satt, att offensiven var bättre än mot Danmark men att det finns förbättringspotential.

- Det var tufft för oss idag mot en bra motståndare. Men det känns som att det var en bra fysisk genomkörare. Idag skapar vi en del offensivt men det finns saker att förbättra.

Sverige hade många bra initiativ tidigt. Viktor Claesson klev in centralt och hittade bra ytor och när Peru slarvade lite i passningsspelet gav det upphov till flera "nära"-lägen för Blågult. I 27:e minuten var det ändå nära att gästerna tog ledningen. Ett bra svenskt anfall bröts och Advincula iscensatte en blixtsnabb kontring som till slut friställde Farfan men Robin Olsen kom ut rätt och kunde avvärja avslutet.

Allra närmst ett mål var ändå Sverige i den 40:e minuten. Ludwig Augustinsson måttade ett långt inlägg från vänster mot Marcus Berg som nickade ner bollen till mötande Viktor Claesson. Krasnodarspelaren fick till en underbar träff på helvolley men Gallese i Perus mål visade klass när han motade det stenhårda avslutet.

I den 63:e minuten höll Ullevi andan. Peruanske kaptenen Paolo Guerrero gick upp på ett inlägg i duell med Robin Olsen och båda landade olyckligt. Den svenske keepern som kommit tillbaka från en axelskada låg länge och vred sig. Men lyckligtvis reste sig bägge spelarna och kunde fortsätta.

Guerrero och Olsen blev liggande efter luftduellen men båda kunde till slut resa sig och fortsätta.

Några mål blev det inte. Ett faktum som inte oroade förbundskapten Janne Andersson över hövan.

- Nej, jag bryr mig inte på det sättet. Vi gör en riktigt bra första halvlek idag tycker jag. Sedan tappar vi lite tryck i andra. Men jag är helt trygg med hur killarna spelar, som helhet får vi jobba hårt där ute.

Peru öppnar sitt VM mot Danmark den 16 juni medan Sverige inleder två dagar senare. På tisdag reser det svenska laget till Gelendzjik.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo