Group 2 Copy 19Link

Herr: Sebastian Larssons 100:e A-kamp

Sebastian Larsson spelar sin 100:e A-landskamp mot Peru på Ullevi. Bara tio herrspelare har nått den milstolpen tidigare med Anders Svensson allra högst upp på listan med 148 spelade matcher. Som en extra hedersbetygelse kommer Sebastian att bära lagkaptensbindeln i kvällens match.

– Självklart är det ändå en stolthet man känner när man får blanda sig in i ett så fint gäng som dom som har gjort 100 eller uppåt.

Sebastian Larsson debuterade i A-landslaget i en bortalandskamp mot Turkiet i februari 2008 och fanns sedan med i truppen till EM i Österrike/Schweiz senare samma år. Ytterligare två EM-slutspel har han på meritlistan och nu väntar för första gången också en VM-turnering. 

– Ett VM, det är nånstans det du drömde allra mest om som liten, att få representera ditt land i ett världsmästerskap. Det är det alla säger är det största du kan uppleva inom fotbollen. Så det är klart att det är häftigt, nånting man ser fram emot extremt mycket.

Sverige-Peru har avspark klockan 19.15. Matchen sänds i TV4/C More.
Den svenska VM-truppen reser till Ryssland på tisdag 12 juni och spelar förta matchen mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod 18 juni.

100-listan inför Sverige-Peru:
148 Anders Svensson
143 Thomas Ravelli
133 Andreas Isaksson
131 Kim Källström
117 Olof Mellberg
116 Zlatan Ibrahimović
116 Roland Nilsson
115 Björn Nordqvist
109 Niclas Alexandersson
106 Henrik Larsson

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo