Group 2 Copy 19Link

Guidetti kör för fullt i Ryssland

VM-premiären mot Sydkorea närmar sig. John Guidetti, som besvärades av en fotskada under lägret på hemmaplan har kört för fullt sedan ankomsten till Ryssland. På minuskontot finns dock att Emil Krafth missat både onsdagens och torsdagens träning på grund av lätt feber.

– Det är mycket bättre nu, foten börjar bli bättre och bättre, och bättre och bättre, varje dag så det är otroligt skönt att bara kunna vara med med därute på planen igen med spelarna och dela glädjen som de har fått göra utan mig, så det är skönt, säger Guidetti.

Guidetti som hör hemma i Alavés till vardags följer såklart vad som händer kring det spanska laget som redan fredag kväll går in i turneringen mot Portugal och som häpnadsväckande nog sparkade sin förbundskapten Julen Lopetegui bara två dagar före premiären.

– Jag tror ändå att de fortfarande är en av favoriterna till att vinna VM även fast detta har hänt, säger Guidetti bland annat.

Den svenska VM-truppen anlände till basen i Gelendzjik vid Svarta Havet tisdag eftermiddag och genomförde då ett lätt träningspass för att få resan ur kroppen. Knappt 2 000 åskådare följde den första offentliga träningen och Krasnodars och Sveriges lagkapten Anderas Granqvist var den som hamnade i centrum för uppmärksamheten.

Träningarna onsdag och torsdag har ägnats åt försvars- och anfallsspel och ju närmare premiärmatchen man kommer läggs också mer fokus på vilka justeringar som är aktuella mot just Sydkorea.
Fredagen är schemalagd som vilodag för spelarna och sedan blir det ytterligare ett träningspass i Gelendzjik lördag förmiddag innan truppen fredag eftermiddag omgrupperar till första matchorten Nizjnij Novgorod.

Sverige-Sydkorea har avspark klockan 14.00 svensk tid på måndag 18 juni och sänds i SVT.

Landslag - senaste

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo