Group 2 Copy 19Link
Bild på Peter Gerhardsson under träning.

Tung förlust i Lviv

Sverige tappade tre viktiga poäng borta mot Ukraina, samtidigt som Danmark slog Ungern och därmed gick upp på samma poäng i VM-kvalgruppen. - Sjukt tung förlust. Vi var sega i beslut och ben och kom inte till dom heta chanserna, sade Kosovare Asllani till TV12 efter matchen.

Ukrainas lagkapten Daryna Apanaschenko gjorde matchens enda mål strax före halvtidsvilan, en vacker prestation där hon fintade bort en svensk back och sköt i steget medan Hedvig Lindahl var skymd.

- Målet de får påverkade såklart mycket. Dom fick massor av energi och vi blev stressade, säger förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Sverige hade mycket boll i matchen, men hade svårt att fylla på med spelare framåt för att skapa klara chanser och tryck mot det ukrainska målet. Hemmasegern var inte orättvis, med tanke på att Hedvig Lindahl under matchen räddade tre fria lägen när Ukraina ställde om och kontrade.

För Ukrainas del innebär segern att hoppet om VM lever vidare, just nu i trea i gruppen på 10 poäng.
Danmark vann sin match mot Ungern med 5-1, trots tidig ungersk ledning. Sverige och Danmark har nu båda 15 poäng, och mycket pekar på att lagens möte i sista omgången blir direkt avgörande för gruppsegern. Men först måste Sverige ladda om och göra en bättre insats på mot Ukraina på Gamla Ullevi den 30 augusti.

- Den måste vi vinna och de poängen måste vi ha för att skapa ett hyfsat läge. Då räcker det med oavgjort borta mot Danmark, så det är det läget vi har nu, säger Peter Gerhardsson.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo