Caroline Seger springer upp för en backe.

Ingen Seger mot Ukraina

Caroline Seger stod över i matchen mot Kroatien i torsdags. På tisdag väntar Ukraina, den sista matchen under samlingen, och nu står det klart att landslagskaptenen står utanför matchtruppen även då.

- Rehabiliteringen under veckan har gått bra och Caroline har tagit steg framåt. Men tiden fram till tisdag ger oss inte den säkerhetsmarginal som krävs för att hon ska bli hundraprocentigt matchklar och kunna prestera på bästa nivå, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Landslaget hade en enklare återhämtningsträning på fredagen där Caroline Seger fortsatte rehabiliteringen. Efter samtal under fredagskvällen och uppföljning på lördagsmorgonen har beslutet fattats att lagkaptenen även står över samlingens andra match.

- Vi hade ju hoppats på att ha Caroline tillgänglig mot Ukraina. Men utifrån gårdagens träning, samtal under lördagen och bakgrunden att hon inte tränat för fullt under veckan har beslutet tagits under förmiddagen. Det medicinska utlåtandet är att hon inte är spelbar på tisdag, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Naturligtvis skulle jag vilja haft med Caroline i laget, men vi ersatte henne på ett bra sätt mot Kroatien och nu får vi hitta ett bra sätt att ersätta henne även mot Ukraina.

Caroline Seger har varit med i beslutet och tycker givetvis det är tråkigt att missa matchen mot Ukraina, men känner att tiden är för knapp.

- Det är jättetråkigt såklart men jag känner att det är för få dagar att spela på. Rehabiliteringen har känts bra och gått framåt men tyvärr är det för få dagar kvar till matchen på tisdag, det är inte tillräckligt med tid kvar för att jag ska vara redo att spela hundraprocentigt, kommenterar Caroline Seger.

Caroline Seger kommer stanna kvar med truppen under resterande del av samlingen, resa med till Ukraina, och fortsätta rehabiliteringen tillsammans med landslagets medicinska team.

Nationella partners