Anna Oscarsson under träning inför matchen mot Ukraina.

Oskarsson in mot Ukraina

Förbundskapten Peter Gerhardsson matchar samma startelva som mot Kroatien på tio av elva positioner. In i stället för Hanna Glas går Anna Oskarsson. Matchen sänds i TV12. OBS, matchen just nu uppskjuten till 18.30 på grund av regn.

Hanna Glas startade matchen mot Kroatien i torsdags men insjuknade i feber och reste inte med damlandslaget till Ukraina under gårdagen. 

När Peter Gerhardsson nu presenterar startelvan mot Ukraina är den sig lik som mot Kroatien med justeringen att Anna Oskarsson ersätter Hanna Glas.

- Det finns alltid några alternativ som man diskuterar men Anna har spelat på den här positionen och i sättet vi spelar, med behov av en väldigt uthållighetsstark kantspelare, så passar Anna väldigt bra. Hon har spelat yttermittfält i Hammarby innan och nu spelar hon back, så jag tycker hon har bra egenskaper för att klara av den här yttermittfältsrollen, precis som Hanna Glas, säger Peter Gerhardsson om valet.

Sveriges startelva

1. Hedvig Lindahl - 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant (K), 6 Magdalena Eriksson - 15 Anna Oskarsson, 9 Kosovare Asllani, 14 Hanna Folkesson, 2 Jonna Andersson - 18 Fridolina Rolfö, 11 Stina Blackstenius, 10 Sofia Jakobsson.

Ersättare: 21 Zecira Musovic, 7 Julia Roddar, 13 Amanda Ilestedt, 19 Anna Anvegård, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough, 23 Elin Rubensson.

Matchen har avspark 18.00 och sänds i TV12.

Nationella partners