Julia Karlernäs med damlandslaget

På måndag samlas damlandslaget inför viktiga VM-kvalmatcher mot Kroatien och Ukraina. Förbundskapten Peter Gerhardsson har under lördagen beslutat att ta med Piteås Julia Karlernäs under samlingen.

- Vi har valt att ta med en extra central mittfältare under samlingen då vi har lite skavanker på den positionen. Vi väljer att stärka upp för att ha alternativ till matcherna, Julia kommer vara med under hela samlingen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det blir alltså 24 spelare som möts upp när damlandslaget samlas i Göteborg på måndag. På grund av skavanker på mittfältet har Peter Gerhardsson valt att ta med en extra mittfältare. De slutgiltiga matchtrupperna behöver inte lämnas in förrän närmare match.

Det blir Piteås Julia Karlernäs som tas med i truppen. Julia har flera ungdomslandskamper på cv:t sedan tidigare men samlingen blir hennes första med damlandslaget.

- En formstark spelare som varit en av Piteås bästa den här säsongen, säger Peter Gerhardsson.

Julia Karlernäs gjorde så sent som igår mål när Piteå bortaslog Linköping. Piteå är fortsatt obesegrat i serien och Karlernäs vill ta med det in i samlingen.

- Det kändes fantastiskt när Peter ringde, hur kul som helst. Vi har fått bra självförtroende och flow i Piteå och det vill jag ta med mig in samlingen med landslaget, ta med den vinnarmentaliteten. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Julia Karlernäs.

Nationella partners