Link
Filip Dagerstål, Melker Hallberg och Kristoffer Olsson uppradade.

Truppen till vinterturnén

Janne Andersson har presenterat den trupp på 26 spelare som reser till Qatar för läger mellan 3 och 13 januari. Under samlingen kommer landslaget möta Finland den 8 januari.
- Det blir tredje gången Peter och jag är med på vinterturnén nu. Jag ser den som ett jättebra tillfälle att bättre lära känna de spelare som är precis bakom det "riktiga" landslaget, säger Janne Andersson.

Bilden: Filip Dagerstål, Melker Hallberg och Kristoffer Olsson finns alla med i Janne Anderssons trupp.

I början av 2019 reser herrlandslaget som brukligt på januariläger. Då samlingsperioden inte ligger under internationella speldatum så består truppen som vanligt främst av spelare från de nordiska ligorna, samt den här gången av några spelare från ligor utanför Norden där klubbarna gått med på att släppa spelarna trots tävlingssäsong.

- Malmö FF fick knappt någon vila alls i somras, och spelar fortfarande i Europa. Dom har sagt nej till att släppa iväg sina spelare i januari och det har jag full respekt och förståelse för. Vi är väldigt glada för det goda samarbete vi har med föreningarna, och att vi har fått ja från nästan alla vi har frågat, säger Janne Andersson.

Ett nej blev det dock även från Graham Potter i Swansea, gällande Joel Asoro. Däremot har Borussia Dortmund sagt ja till Alexander Isak, och Brighton till Viktor Gyökeres.
- Vi är överens med klubb och spelare, men det kan fortfarande hända saker där. VI hoppas att dom verkligen kommer med.

Under lägret kommer landslaget möta Finland den 8 januari, och eventuellt ytterligare en match som ännu ej är klar. 
I truppen finns tolv spelare som är möjliga debutanter i A-landslaget.

- För spelarna är det ett tillfälle att bli bekanta med vårt sätt att spela och träna, och få känna på hur det fungerar i landslaget. Om någon av de här spelarna tar klivet upp sedan innebär det en betydligt kortare väg in i laget, säger Janne Andersson och fortsätter:
- Vi har flera exempel på spelare som kommit in i landslaget via vinterturnén under de år Peter och jag har varit med. Kristoffer Olsson som spelade senast mot Ryssland, och tidigare Sebastian Andersson, Ken Sema, Sotirios Papagiannopoulos och Viktor Claesson.

Nationella partners