Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Dulvat inför lördagens avslutning

Nordic Cup börjar lida mot sitt slut. Inför lördagens avslutning mot Norge har Sverige chansen att sluta tvåa. Här summerar Matija Dulvat landslagets vecka i Danmark.

Sverige har spelat tre matcher i Nordic Cup och står på sex poäng. Först besegrade man Danmark efter dramatiska slutminuter och följde upp det med en förlust mot Finland. Under torsdagen hittade Sverige tillbaka till vinnarspåret genom att slå Grönland med 6–5.

– Grönland är inget svagt lag, men vi kunde gjort det bättre. Vi hade spelat två tuffa matcher innan och ställde upp med ett väldigt ungt lag. Det var ingen perfekt insats, men vi vann och det är det viktigaste. Det är bra för vår mentalitet att vi vinner. Nu spelar vi om andraplatsen mot Norge och det hade varit en bedrift om vi lyckades med det. Sammantaget har Nordic Cup varit positivt för oss, även om vi kunde ha gjort det bättre. Det ger hopp inför kommande matcher, säger Matija Dulvat.

Att vinna mot Finland hade varit en förutsättning för att vinna Nordic Cup. Vad tycker du att Sverige saknade i den matchen?
– Det handlade mest om kvalitet. Vi har ett par viktiga spelare borta och med ett nytt lag kunde vi inte spela på samma nivå som Finland. Några spelare gör sina första matcher för landslaget och då är det inte lätt att utmana Finland direkt. Vi saknade lite erfarenhet. Man får heller inte glömma att Finland spelade riktigt bra och gjorde ett par snabba mål.

På grund av det täta matchandet har Sverige haft lägre intensitet under träningspassen. I veckan har laget fokuserat mycket på fasta situationer och ett varierat anfallsspel.

– VI har lagt mycket tid på olika typer av anfallsspel och hur spelarna ska röra sig. Mot Finland hade vi en period där vi tog ut målvakten och spelade fem mot fyra, och det kommer vi att behöva i VM-kvalet nästa månad. Vi kommer att försöka mot Norge imorgon också.

Under lördagen avslutar Sverige turneringen genom att möta Norge, som förlorat mot Danmark och Finland.

– Norge har kommit längre fram under de senaste åren, så det kommer att bli en tuff match. Men vi har fått en dags vila och det kommer nog göra att vi kan prestera bättre, säger Matija och fortsätter:

– Jag vill se att vi vinner mot Norge och fortsätter med vår mentalitet. Under veckan har laget vänt och vunnit matcher mot både Danmark och Grönland samt hämtat upp två mål mot Finland. Det är detta jag vill se – att spelarna tror på det till sista minuten. Vår mentalitet är bra och det gör mig glad.

Marcus Heed

Futsal - senaste