Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Storseger i första landskampen

P19-landslaget i futsal har spelat sin första landskamp. Och vilken landskamp sen. Förbundskaptenen Lars Ekdahls landslag besegrade Finland i Danmark med 8-1. - Väldigt roligt så klart. Det rullade på väldigt bra från start, vi fick ett tidigt mål och sen kunde vi bara köra på, säger förbundskaptenen Lars Ekdahl.

Det var höstas som det stod klart att svensk futsal skulle fyllas på med ett P19-landslag. Redan i januari ska landslaget påbörja förkvalet till EM med matcher mot San Marino, Cypern och Kosovo och spelarna har bara träffats en gång tidigare under en samling i oktober. 

Men det var ingenting som stoppade det nybakta landslaget från en uppvisning i Danmark mot Finland. P19-landslaget vann till slut med 8-1 mot Finland - och det var ingenting annat än välförtjänt.

- Vi har bra fart, bra attityd och bra fokus. Vi jobbar hela vägen och har flera fina kombinationer, säger förbundskaptenen.

Redan efter tolv minuter i matchen ledde Sverige med 5-1 vilket också blev halvtidssiffrorna. Det såg onekligen tufft ut för vårt grannland i öster som hade svårt att ta sig in i matchen efter den tidiga kallduschen.

Det var heller aldrig något snack om saken i den andra halvleken. Sverige ägde spelet och bollen från minut ett och fram till slutsignalen. 

- Dom får en jobbig start så klart, men sen tycker jag att vi är starkare under 40 minuter. Dom hade en liten period där i andra men då gjorde vi bara lite justeringar så tog vi över igen.

Förbundskaptenen är nöjd med det mesta efter matchen.

- Vi har inte haft så många träningar men spelarna anammar våra idéer och tankar från start. Sen har vi många duktiga, bollskickliga spelare som vågar och vill ha bollen. Även i pressade lägen är vi trygga och vågar spelar vidare bollen. 

Trots de stora segersiffrorna hade de kunnat vara ännu större. Sverige missade två tiometersstraffar i matchen.

- Det är såna saker som vi inte har hunnit gå igenom och träna på än. Vi har inte tränat 5 mot 4-spel heller som finnarna testade oss med i dag. Men jag tycker att grabbarna löste det väldigt bra.

Redan i morgon väntar chans till revansch för Finland klockan 10.00. Förbundskaptenen räknar med en tuff match.

- Finland kommer väl vara heltända och jobba extra med dom bitarna som dom hade svårt för idag. Vi måste upp igen, vi fick en bra resa med det tidiga målet.

Matchen kommer att sändas via finska fotbollsförbundets hemsida.

Futsal - senaste