Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Grönland pressade Sverige in till slutet

Grönland må vara lillebror i Nordic Cup men på torsdagen var man nära att snyta Sverige på poäng. Lagen följdes åt i målprotokollet innan Petrit Zhubis matchvinnande 6-5 kunde leta sig in via grönländska försvarsben knappa fyra minuter från slutet.

Matchen fick en trevande inledning och det dröjde innan första målet föll. Överraskande nog var det Grönland som tog ledningen på en frispark efter drygt åtta minuter. Därefter skulle ledningen komma att växla mellan lagen. Ledningsmål följdes av kvittering och inget lag var någonsin uppe i tvåmålsledning.

I slutändan kunde Sverige triumfera, Petrit Zhubi som gjort 5-4 låg även bakom 6-5. Det matchvinnande avslutet styrdes i mål av försvarsben. Surt för ett tappert kämpande Grönland som känt smaken av poäng. Men en resultatmässigt bra utgång för Sverige som nu får avsluta Nordic Cup på lördag lunch mot Norge.

Danmark besegrade ikväll Norge med 2-1 och därmed parkerar Sverige för tillfället före de båda länderna i tabellen.

Futsal - senaste