Bartosz Grzelak assisterar Roland Nilsson

Bartosz Grzelak har utsetts till ny assisterande förbundskapten för U21-landslaget, som leds av Roland Nilsson. Grzelak kommer närmast från en roll som assisterande tränare i AIK och har innan dess ett förflutet som huvudtränare och sportchef i IK Frej.
– Jag ser verkligen fram emot att jobba med Rolle, som är en erfaren tränare och som jag fått väldigt goda intryck av hittills, säger Bartosz Grzelak.

– Det är såklart ett tufft beslut att lämna något där man fått vara med och vara framgångsrik, men det här är verkligen ett stimulerande uppdrag där jag får möjlighet att pröva den internationella scenen, som är en annan typ av fotbollsmiljö.

SvFF:s Claes Eriksson, som basar över alla ungdomslandslagen på herr- och pojksidan, är mycket nöjd med rekryteringen av Bartosz Grzelak.

– Jag är jätteglad att vi lyckades knyta honom till oss. Bartosz har en lång erfarenhet av tränar- och ledarskap och den högsta tränarutbildningen. Han har också en väldigt lång och gedigen bakgrund i föreningslivet där han varit en stor del i att bygga upp Superettanklubben IK Frej. Det har han gjort som manager, tränare och mycket annat inom klubben.

– Nu kommer han från erfarenheter med svenska mästarna AIK, vilket gör att han är van att jobba med den yppersta eliten och på den nivån som vi vill att de här U21-landslagsspelarna ska vara på. Han är en väldigt duktig utbildare, precis det vi söker.

U21-landslaget (spelare födda 1998 och senare) inleder hösten 2019 kvalet till nästa U21-EM där Sverige är inlottade i grupp 1 tillsammans med Italien, Irland, Island, Armenien och Luxemburg. Slutspelet avgörs i Ungern och Slovenien sommaren 2021.
U21-landslagets program för våren 2019 kommer att offentliggöras i januari.

FAKTA - Bartosz Grzelak

Född: 1978

Spelarkarriär:
Vasalunds IF 1983-91
IF Brommapojkarna 1992-95
AIK 1996-97
Vallentuna BK 1998-2004
Nybergsund IL 2005-06
IK Frej 2007
Valsta Syrianska IK 2007
IK Frej 2008-11

Spelarmeriter:
7 P19-landskamper

Tränarkarriär:
IK Frej, spelande ass. tränare 2009-11
IK Frej, huvudtränare 2012-juli 17
IK Frej, sportchef 2013-juli 17
AIK herr, ass. tränare 2017-18

Tränarutbildning: UEFA Pro

Nationella partners