Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Tävlingsdebut för Kristoffer Olsson

Klockan 20.45 är det avspark i Nations League-mötet Sverige-Ryssland på Friends Arena. Janne Andersson gör en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Turkiet i lördags. Kristoffer Olsson kommer in på mittfältet i stället för Albin Ekdal.

– Albin Ekdal har inte återhämtat sig till hundra procent efter matchen i lördags så därför startar inte han, utan Kristoffer i stället. Kristoffer har gjort en stark säsong i AIK och jag tror att matchen kommer att bli att... ryssarna kanske spelar lite defensivt. Man kan aldrig veta i fotboll, men man kan ana det, säger förbundskapten Janne Andersson och tillägger:

– Och lägger de sig lite lägre så är ju "Koffes" egenskaper väldigt värdefulla för oss, tror jag, med hans sätt att spela passningar genom lagdelar och hitta kreativa lösningar. Och jag tycker att han har sett väldigt bra ut på träningarna den här veckan så han får chansen att starta idag.

Att Ekdal avstår kvällens match betyder att Mattias Svanberg tar plats på bänken i tröja nummer åtta.

Kvällens match avgör vilket lag som vinner gruppen och tar steget upp i A-divisionen i Nations League. För svensk gruppseger krävs tre poäng, vilket tar Sverige förbi Ryssland på bättre inbördes resultat. Det första mötet lagen emellan, i Kaliningrad för en dryg månad sedan, slutade 0-0.

Sveriges startelva: 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 4 Andreas Granqvist (K), 6 Ludwig Augustinsson – 7 Sebastian Larsson, 10 Jakob Johansson, 20 Kristoffer Olsson, 5 Martin Olsson – 17 Viktor Claesson, 9 Marcus Berg.

Ersättare: 12 Karl-Johan Johnsson, 23 Kristoffer Nordfeldt – 8 Mattias Svanberg, 11 John Guidetti, 13 Gustav Svensson, 14 Filip Helander, 15 Oscar Hiljemark, 16 Emil Krafth, 18 Robin Quaison, 19 Marcus Rohdén, 21 Jimmy Durmaz, 22 Isaac Kiese Thelin.

Ej spel: Albin Ekdal.

Sverige-Ryssland har avspark på Frirends Arena klockan 20.45. Matchen sänds i TV4 och kan även följas i Radiosporten och via Uefas Livescore.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo