Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Wales vann med uddamålet

P00-landslaget åkte på en tung förlust under lördagens EM-kval. Hemmanationen Wales drog det längsta strået och vann matchen med 2-1. Trots förlusten lever ännu hoppet om avancemang till Elite Round för Sverige. – De försökte bevaka sin ledning och vi jagade ett mål. Vi vaskade fram några chanser och Wales också då vi gick framåt med laget. Tyvärr förlorade vi i dag, säger P00-förbundskapten Viktor Eriksson.

Wales tryckte gaspedalen i backen direkt och fick en halvchans redan i den första minuten där Samuel Brolin räddade.

Deras pigga start skulle ge utdelning. Wales kom igenom det svenska laget med ett rappt kombinationsspel och Joseph Adams kunde slå in 1-0 i den 13:e minuten.

Efter målet kom Sverige in i matchen mer och mer och utjämnade även till 1-1. Benjamin Tannus slog in bollen i straffområdet där namnen Benjamin Mbunga Kimpioka dök upp och sköt in kvitteringen efter en halvtimmes spel.

Sverige och Pavle Vagic hade sedan en boll i nät som hade betytt 2-1, men som dömdes bort för offside. Därmed var halvtidsresultatet 1-1.

– Wales kom ut starkt med mycket energi och spelade med mycket fart. Vi var förberedda på det och försökte kyla ner matchen och succesivt jobba oss in i matchen. De gör ändå ett mål, men efter det kommer vi ut starkt och tar över. Andra halvan av första halvlek presterade vi väldigt bra. Vi fick matchen dit vi ville och skapade många chanser och gjorde även 1-1. Sen hade vi ett bortdömt mål för en tveksam offside, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

I andra halvlek fick Sverige ytterligare ett mål bortdömt för offside, denna gång genom Dejan Kulusevski. Sverige var det spelförande laget medan Wales låg och lurade på kontringar.

Efter ett bolltapp på mittplan ställde Wales om snabbt. Efter ett inspel från kanten kunde inhopparen Christian Norton raka in 2-1 i den 63:e minuten.

Sverige tryckte på och jagade en kvittering och fick en del lägen, men inget som resulterade i mål. Sverige föll därmed med 1-2 mot Wales i gruppspelets andra match.

– Andra halvlek är mer jämn. Vi hade kontroll och initiativet i matchen och de ligger mest på kontringar. De lyckades utnyttja ett bolltapp på mittplan och tog ledningen igen. De försökte bevaka sin ledning och vi jagade ett mål. Vi vaskade fram några chanser och Wales också då vi gick framåt med laget. Tyvärr förlorade vi i dag, säger Viktor Eriksson.

Nu väntar en sista och avgörande match mot Skottland på tisdag. Trots lördagens förlust finns fortfarande chansen på avancemang till vårens Elite Round.

– Nu ska vi försöka stänga matchen mot Wales i kväll. I morgon söndag blir det återhämtning och sen blickar vi bara framåt mot matchen mot Skottland. Vi ska kolla på förutsättningarna då vi har ett läge där alla kan hamna på sex poäng. Chansen för avancemang finns fortfarande, säger Viktor Eriksson.

Matchen mot Skottland spelas tisdag 20 november klockan 16.00.

Sveriges startelva: 1 Samuel Brolin (K) - 2 Anton Eriksson, 3 Gustaf Lagerbielke, 20 Aiham Ousou - 19 Emil Holm, 14 Kevin Yakob, 6 Bilal Hussein, 13 Pavle Vagic, 15 Benjamin Tannus - 10 Dejan Kulusevski, 18 Benjamin Mbunga Kimpioka

Johan Velagic

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo