Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sverige januarispelar i Sydafrika

Damlandslaget återvänder till Sydafrika och spelar 2019 års första landskamp i Kapstaden. Precis som i januari i år reser Peter Gerhardssons landslag till Sydafrika för samling mellan 14 och 23 januari 2019. Matchen mot Sydafrika spelas på Cape Town Stadium den 22 januari.

- Sydafrika är ett tekniskt och snabbt lag. Det fick vi testa på i årets match och det blir en bra utmaning även 2019. Sydafrika spelar det Afrikanska mästerskapet just nu och är med i kampen om de tre VM-platserna. Så det kan mycket väl vara ännu en VM-kvalificerad nation vi möter i januari, säger Peter Gerhardsson.

Förra måndagen presenterades att Tyskland gästar Friends Arena den 6 april 2019. Det var den första klara matchen för damlandslaget 2019 men nu är det också officiellt att landslaget återvänder till Sydafrika för läger och match i januari.

- Vi är väldigt nöjda med samlingen som genomfördes i Sydafrika i januari. När vi fick möjligheten att åter resa dit för en ny samling och match i Kapstaden var vi direkt intresserade. Vi slipper någon nämnvärd tidsskillnad och så är det givetvis en gynnsam miljö för de sportsliga förutsättningarna i januari, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Precis som 2019 kommer landslaget spela en officiell match, på Cape Town Stadium, den 22 januari. Under vistelsen kommer landslaget utöver träningspassen dessutom spela en inofficiell match mot Sydafrika, 3x30 minuter bakom stängda dörrar den 17 januari.

Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterar truppen till samlingen i Sydafrika på tisdag 14.00. 
Det Afrikanska mästerskapet spelas klart mellan 17 november och 1 december.

Klara matcher 2019

• 22 januari: Sydafrika-Sverige, Cape Town Stadium. 
• 6 april: Sverige-Tyskland, Friends Arena 13.45. 
Biljetter släpps 13 december.

Damlandslaget kommer även medverka i Algarve Cup som spelas under internationella speldatumen 25 februari till 6 mars. Spelschema och motståndare är ännu inte officiellt.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo