Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Allt du behöver veta inför VM

Den 4 september besegrade damlandslaget Danmark med 1-0 i Viborg och säkrade gruppsegern och avancemang till VM 2019. Planerar du att resa till Frankrike nästa sommar? Underbara nyheter! Vi ser fram emot ett häftigt mästerskap med bra fotboll runt om i Frankrike. Här kommer information som är bra att ha koll på just nu.

Vill du få full koll på all viktig information om mästerskapet, biljetter, supportersamlingar i Frankrike med mera? Då är det bästa sättet att skriva upp sig på vårt nyhetsbrev  och du kommer få all viktig information direkt i din mejl. Skriv upp dig för nyhetsbrevet HÄR.

Biljetter

Svenska Fotbollförbundet tilldelas en kvot biljetter till alla Sveriges matcher. Dessa biljetter kommer vara köpbara via vår officiella Supporterklubben

Den 10 december 10.00 kommer en ansökningsperiod öppna där du som medlem i Supporterklubben har möjlighet att ansöka om biljetter till alla gruppspelsmatcher. Det spelar ingen roll under vilken dag som ansökan sker, först till kvarn tillämpas alltså inte. Ansökningsperioden kommer vara öppen till 8 februari 15.00.

För att ansöka om våra biljetter behöver alla i ansökan vara guldmedlemmar i Supporterklubben . Det finns redan nu möjlighet att registera sig som guldmedlem hos Supporterklubben inför det att ansökningsperioden öppnar. Personer under 12 år i ansökan behöver inte vara medlemmar.

Supportrar som tilldelas biljetter från vår kvot kommer placeras och sitta tillsammans på arenorna. Supporterklubben  kommer också vara på plats under hela mästerskapet och arrangera aktiviteter för alla svenska supportrar.

Information om biljettpriser, tilldelning och hur ansökan sker kommmer Supporterklubben kunna gå ut med i samband med att ansökningsperioden öppnar den 10 december.

Lottningen

Den officiella lottningen för VM i Frankrike 2019 kommer ske den 8 december 18.00. Lottningen äger rum i Paris på La Seine Musicale i  området Boulogne-Billancourt. Under lottningen kommer det stå klart vilka motståndare Sverige får och i vilka städer matcherna kommer spelas.

Det är nio städer som matcherna kommer spelas i: Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Paris, Reims, Rennes och Valenciennes.

Öppningsmatchen spelas i Paris den 7 juni. Semifinaler (2-3 juli) och finalen (7 juli) spelas i Lyon.

Kvalificerade lag

24 lag kommer spela VM 2019 i Frankrike. De kvalificierade lagen är:

 • Argentina
 • Australien
 • Brasilien
 • Chile
 • England
 • Frankrike
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Kanada
 • Kamerun
 • Kina
 • Nederländerna
 • Nigeria
 • Norge
 • Nya Zeeland
 • Skottland
 • Spanien
 • Sverige
 • Sydafrika
 • Sydkorea
 • Thailand
 • Tyskland
 • USA

Information om VM kommer också löpande dyka upp på damernas VM-sida här på hemsidan. 

Nationella partners

 • Bauhaus
 • Coca-cola
 • Folksam
 • ICA
 • Scandic
 • Aftonbladet
 • Swedbank
 • Volvo