Gerhardssons januaritrupp klar

Den 22 januari spelar damlandslaget 2019 års första landskamp. Laget befinner sig då på läger i Kapstaden och möter Sydafrika på Cape Town Stadium. Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat truppen.

16 av 24 uttagna spelare är hemmahörande i allsvenska klubbar. En orsak till att truppen presenteras med god framförhållning.

- Vi känner att då det inte pågår några matcher i Sverige så är vi är klara bedömningsmässigt. Vi har våra utlandsproffs som är igång i Europa och så känns det bra att ta ut en trupp i tid så spelare och klubbar i Sverige får chansen att förbereda spelarna för landslagsläger i januari, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Vi gjorde på det här sättet i år och har god erfarenhet av det. Nu får spelarna möjlighet att eventuellt korrigera sitt träningsupplägg, vilket jag tycker är bra. 

Nationella partners