Caroline Seger glidtacklar i match mot Tyskland

Sverige mot Tyskland på Friends Arena

För första gången på fyra år återvänder damlandslaget till Stockholm. Lördagen den 6 april väntar stormatch mot Tyskland på Friends Arena i en viktig förberedelsematch bara två månader före VM-starten. Nu kan du köpa din biljett till matchen!

- Matchen mot Tyskland är givetvis superintressant ur flera aspekter. Både rent sportsligt som en stor värdemätare mot ett av världens bästa motstånd två månader före VM. Men självklart också för att vi nu efter fyra år åter får möjligheten att visa upp oss och spela inför våra supportrar i Stockholmsregionen. Vi hoppas på stor uppslutning och en grym inramning såklart, säger förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Planeringen av VM-förberedelserna börjar ta form. I april samlas damlandslaget för näst sista gången inför avresan till Frankrike och nu kan samlingens hemmamatch presenteras. Giganten Tyskland gästar Stockholm och Friends Arena den 6 april 13.45, lagom till att fotbollsverige åter börja blomstra efter vintern. En avsparkstid som ger supportrar, familjer och lag bra möjligheter att heja fram landslaget.

- Vi har genom åren spelat många spännande och intressanta matcher mot Tyskland, den senaste i EM förra året där vi gjorde en bra insats i premiären. Jag är helt säker på att även denna match kommer bli något speciellt, säger målvakt Hedvig Lindahl och blickar framåt:

- Vi ser verkligen fram emot att åter komma till Stockholm och få spela inför alla de som stöttar oss men i vanliga fall inte har möjlighet att se oss på plats. Det vore riktigt häftigt med en storpublik som lyfter fram oss på Friends Arena.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors är nöjd med att matchen mot Tyskland är klar och tror att det kan bli en häftig upplevelse för alla inblandade, spelare som supportrar. SvFF avser att bygga en helhetsupplevelse runt dagen med aktiviteter och uppladdning. Biljetter till bra priser kommer finnas.

- Tyskland är givetvis en bra nation att möta inför VM. Det blir ett stort test för att se var vi står inför mästerskapet. Men det kommer också bli en häftig match rent upplevelsemässigt. I april kommer VM-febern vara ännu högre och jag hoppas att vi tillsammans med våra supportrar kan ta ett positivt avstamp mot mästerskapet som inleds i juni, säger Domanski Lyfors.

Matchen mot Tyskland den 6 april har avspark 13.45 och kommer sändas i TV12. Nu finns biljetterna till en av vårens stora fotbollshöjdpunkter ute till försäljning!

Biljettpriser

Vuxen: 100 kronor för kortsida, 150 kronor för långsida

Barn: 50 kronor (under 16 år)

Föreningsbiljetter: 50 kronor/ biljett

Arenalayout Friends Arena vid matchen mot Tyskland.