Link

Först återhämtning – sedan fokus på Slovakien

Efter att ha flugit tillbaka Kaliningrad natten till fredag har herrlandslaget börjat förberedelserna inför tisdagens hemmamatch mot Slovakien. De spelare som startade matchen mot Ryssland ägnade fredagens pass åt återhämtningsträning medan övriga körde ungefär en timme fotboll i solskenet på Stockholms stadion.

Med ytterligare fyra dagar kvar till matchen hinner spelarna utöver fredagens lätta träning också få lite ledig tid innan allt fokus riktas in mot veckans andra match. Möte med Slovakien kan vara den sista träningslandskampen på ett tag. Skulle Sverige hamna i en sexlagsgrupp när EM-kvalet lottas i december kommer 2019, förutom januariturnén med spelare från de skandinaviska ligorna, bestå av tio tävlingsmatcher.

– Vi har ju haft ett speciellt tänk i alla våra träningsmatcher, vi tycker att så många som möjligt ska få chansen att visa upp sig. Nu ska vi smälta det som var igår först innan vi bestämmer oss för vilka som ska starta matchen på tisdag, men det kommer att ske vissa förändringar, så mycket kan jag säga.

Landslagsledningen började analysera Rysslandsmatchen redan under natten och spelarna fick återkoppling på genomförandet redan före fredagens träning. Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren är som helhet nöjd med lagets prestation i Kaliningrad.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi gick in i matchen, jag är nöjd med att vi lyckades hålla nollan och hade ett stabilt försvarsspel.
– Tycker att vårt anfallsspel stundtals såg väldigt, väldigt bra ut. Det är klart att det finns några grejer där som vi får jobba vidare på, det är klart att man också vill vinna matchen, men ser man på matchen tycker jag att vi skapade tillräcklig många målchanser för att vinna den.

På tisdag 16 oktober klockan 20.45 möts Sverige och Slovakien på Friends Arena i Solna. Biljettpriser 50-200 kronor, se biljettlänk nedan.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo