Truppen till avgörandet mot Belgien

U21-landslaget har allt i egna händer inför den avslutande EM-kvalmatchen mot tabellettan Belgien. Seger på Guldfågeln Arena i Kalmar den 16 oktober och Sverige är klart för U21-EM nästa sommar. Roland Nilsson har tagit ut en 18-mannatrupp till matchen. - Vi har allt i egna händer, det betyder att vi måste vinna och det har vi med oss i matchen. Vi måste inte forcera i början utan det gäller att stå som vinnare vid slutsignalen, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

Inför matcherna mot Ungern och Turkiet i september låg U21-landslaget i topp av EM-kvaltabellen precis före Belgien. Nu är förutsättningarna de omvända där Belgien toppar, tre poäng före Sverige. Men förbundskaptenen Roland Nilssons landslag har allt att spela för inför den avgörande matchen mot Belgien den 16 oktober klockan 18.30 på Guldfågeln Arena.

- Det är spänt som det ska vara. Nu sitter vi med en hemmamatch och kan avgöra själva. Hade vi sagt det här innan kvalet började så hade vi tagit det direkt, säger förbundskaptenen Roland Nilsson. 

Förra samlingen var 20 spelare uttagna i truppen, den här gången är det bara 18 - som alla var med även mot Ungern och Turkiet. 

- I och med att det var dubbellandskamp förra gången så hade vi 20 spelare då. Men annars är det samma trupp som sist, säger Nilsson och fortsätter:

- Fördelarna med det är att dom känner varandra och känner spelsättet. Det är en fördel om att man har varit med innan och kan oss. Man kan förberedelserna och hur vi jobbar.

Intresset för den avslutande EM-kvalmatchen är stort - något som glädjer förbundskaptenen. 

- Det är en avgörande match. Med hjälp av supportrarna på läktarna så får vi den extra energin som kan vara värd mycket, avslutar Roland Nilsson.

Nationella partners