Link

Sverige söker revansch i Ryssland

Herrlandslaget reser under onsdagen till Kaliningrad där man torsdag kväll klockan 21.45 möter Ryssland i Uefa Nations League. Matchen är viktig då Sverige står på noll poäng efter den inledande förlusten mot Turkiet för en månad sedan. Lagkapten Andreas Granqvist kunde inte medverka då, men kommer att leda ett revanschsuget svenskt lag i mötet mellan de två VM-kvartsfinalisterna.

– Det gäller att vi kommer tillbaka och gör en bra match mot Ryssland och vinner den så är vi tillbaka i gruppen igen, säger Granqvist.
– Det kommer nog bli en tuff match för oss, de har varit starka sedan VM och vunnit mycket matcher, men vi ser fram emot matchen och ska göra vårt bästa.

För Andreas Granqvist personligen är det såklart också speciellt att återvända till Ryssland där han verkat de senaste åren före flytten hem till Helsingborg.

– Det ska bli jätteskoj. Jag hade fem fantastiska år där och sedan ett fantastiskt sommar-VM så det ska bli skoj att komma tillbaka och få möta Ryssland och vi ser fram emot matchen, vi var besvikna efter den sena förlusten mot Turkiet. Nu ska vi försöka få revansch mot ryssarna här och göra en bra match.

Nations League-matchen Ryssland-Sverige har avspark klockan 21.45 på torsdag kväll och sänds i TV4 med sändningsstart klockan 21.00. Matchen kan även följas i Radiosporten och livescore på uefa.com.

Tisdag 16 oktober klockan 20.45 spelar Sverige mot Slovakien hemma på Friends Arena. Se biljettlänk nedan.