Link

Oavgjort i Kaliningrad

Sverige hämtade en viktig poäng på bortaplan mot ett formstarkt Ryssland. Det blev som väntat en tuff och fysisk match, men trots gott om chanser för båda lagen så blev slutresultatet 0-0.
- Vi ser ut som ett bra fotbollslag igen men jag hade gärna velat vinna ikväll, säger förbundskapten Janne Andersson.

Ryssland spelade med självförtroende och tyngd, men Sverige höll ihop bra och hade ett litet statistiskt övertag i avslut efter den första halvleken. Marcus Berg och Emil Forsberg hade avslut med kvalitet på mål, medan Andreas Granqvist och Mikael Lustig missade fina lägen efter svenska hörnor.

- Vi studsar tillbaka lite från senast och ser ut mer som vi ska göra. Vi håller nollan och är rejäla igen, samtidigt som jag tycker vi har lite bättre målchanser än dom sett över 90 minuter. Vi gör en stark match. Jag hade gärna velat vinna eftersom vi hade lite bättre lägen. Men, Robin (Olsen) gjorde en fin räddning också så vi får väl kanske vara nöjda med 0-0, säger förbundskapten Janne Andersson.

Robin Olsens viktiga räddning kom med knappt tio minuter kvar att spela, när han fick sträcka ut till max för att styra undan ett rykande skott från Daler Kuzyaev. 

Den svenska defensiven satt, men för sjunde landskampen i år så gick Sverige mållösa av planen. 

- Vi gjorde två mål mot Turkiet och det fick vi inte ut nånting av eftersom vi släppte in tre. Idag skapar vi chanser, vi får in Emil Forsberg mycket mer i spelet och tar oss fram till massor av lägen. Det är klart vi ska göra mål, men just nu kan vi inte göra så mycket annat än att fortsätta skapa dom där chanserna, säger Janne Andersson.

Det oavgjorda resultatet betyder att Sverige är fortsatt sist i gruppen - men har fortfarande ödet i egna händer. Sex poäng i de två återstående matcherna (Turkiet borta och Ryssland hemma) ger svensk gruppseger.

På tisdag 16 oktober klockan 20.45 möts Sverige och Slovakien på Friends Arena i Solna. Biljettpriser 50-200 kronor, se biljettlänk nedan.