Link

"Besvikna över förlusten"

P18/00-landslaget föll i den första av två matcher i kvalgenrepet mot Rumänien. Efter likaläge i halvtid förlorade Sverige matchen med 2-1. Sveriges mål prickades in av Dejan Kulusevski. Returmatchen spelas på söndag. – Det fanns positiva delar i vårt spel i matchen, men vi är besvikna över att det blev förlust, säger P00-förbundskaptenen Viktor Eriksson.

P18/00-landslaget befinner sig för tillfället i Rumänien där laget genrepar inför nästa månads EM-kval.

Sverige fick en bra start och kopplade greppet om matchen inledningsvis. Redan efter några få minuter blev Benjamin Mbunga Kimpioka nerdragen i straffområdet. Fram klev Dejan Kulusevski som var kylig och lade in bollen till höger om målvakten till 1-0 efter sex minuter.

Sverige fortsatte att ha övertaget på matchen, men det var Rumänien som gjorde nästa mål. Valentin Mihaila förvaltade en kontring på bästa möjliga vis och kvitterade till 1-1 i den 23:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi gjorde en bra inledning fram till deras mål och lite efter det. Vi kom igenom några gånger och skapade en del bra chanser. Därefter fastnade vi i deras höga press och fick slita på att försöka spela vårt spel, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

I inledningen av andra halvlek fick Sverige och Anton Eriksson ett bra läge att ta ledningen. Backen försökte med en volley på ett inlägg, skottet strax över.

Fem minuter senare gjorde Samuel Brolin en kvalificerad räddning på ett distansskott. Efter timmens spel fick rumänerna ett till läge och denna gång satt bollen i mål. Claudio Petrila vände upp i straffområdet och prickade in 2-1 nere i bortre hörnet.

Sverige var nära en snabb replik när Dejan Kulusevski frispelade Benjamin Mbunga Kimpioka. Anfallarens avslut hamnade dock rakt på målvakten.

Med 20 minuter kvar att spela låg Kulusevski bakom ytterligare en farlighet efter en ny fin aktion. Anfallaren drev bollen framåt och gick förbi några motståndare innan han spelade in bollen till inhopparen Benjamin Tannus. Avslutet gick dock över.

I 81:a minuten tilldelades Rumänien en straff. Brolin klev då fram och räddade både straffen och sedan returen som han skickligt styrde upp i ribban med ena näven.

Sverige jagade kvittering, men spelet blev hackigt då många rumäner lade sig ned och fick behandling flertalet gånger. Sista chansen till kvittering fick inhopparen Nils Fröling. Efter ett fint kombinationsspel testade anfallaren ett skott utifrån som gick tätt utanför ena stolpen.

Sverige föll därmed i den första landskampen av två mot Rumänien med uddamålet 2-1.

– Vi är besvikna över att vi inte fick med oss ett bättre resultat. Vi gjorde bra grejer bitvis, både kollektivt och individuellt. Tyvärr räckte det inte över 90 minuter i dag. Vi hade perioder i matchen där vi fastnade i deras press. Sista delen av matchen hade vi ett stort övertag och vaskade fram några bra chanser, men gjorde inget mål. Det fanns positiva delar i vårt spel i matchen, men vi är besvikna över att det blev förlust, säger Viktor Eriksson.

Redan på söndag är det dags för ny match mot Rumänien. Den sista matchen innan det stundande EM-kvalet. Genrepet.

– I kväll väntar återhämtning samt reflektion och analys av dagens match. Vi ska försöka lära oss saker från den här matchen, sen har vi en träning i morgon. Vi har med oss 20 spelare i truppen och alla här kommer att få möjlighet att visa upp sig. Det blir många nya namn i startelvan, säger Viktor Eriksson.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo