Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

0-4 mot England

Sverige åkte på en svidande förlust mot ett suveränt England. 0-4 slutade matchen till slut på St George’s Park i England. – Under mina tio år som ungdomslandslagsförbundskapten var detta det absolut bästa motstånd jag har mött. De var fullblodsproffs allihop rakt igenom, säger Tomas Turesson.

I maj spelade det svenska P01-landslaget en match i U17-EM på St George's Park där de även bodde de avslutande dagarna under EM-äventyret. I dag torsdag återvände de för en träningsmatch mot England som stod för en fenomenal insats denna kväll.

Hemmalaget öppnade målkontot i den 19:e minuten när Tyreece John-Jules slog in en straff till 1-0.

I första halvlekens absolut sista stund ökade England på sin ledning. Efter ett rejält flipperspel kunde till slut Faustino Anjorin få in bollen i nät till 2-0.

– Det sista som händer i första halvlek var att vi släppte in deras andra mål. Det var surt att få med sig det in i halvtid. Totalt sett var första halvleken bättre än andra halvlek. Vi försvarade oss väldigt mycket och hade ingen riktig kraft för att anfalla, säger Tomas Turesson.

Sverige fick en tung start på andra halvlek. Endast fem minuter in i halvleken kom det tredje målet. Ett drömmål. Arvin Appiah mötte ett inlägg på en helvolley liggandes i luften likt Zlatan Ibrahimovic mot Frankrike i EM 2012. Bollen rätt upp i ena krysset.

I den 69:e minuten kunde Ethan Laird nicka in slutresultatet till 4-0. Laird som tidigare i veckan skrev på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Närmast mål för Sveriges del var Taylor Silverholt. Anfallaren drog till med ett avslut, men överliggaren var i vägen. Bollen i ribban och ut. Sverige hade en del halvchanser under matchen, men lyckades inte få hål på England som vann med 4-0.

– Det var en riktigt, riktigt bra fotbollsmatch, framförallt från Englands sida. Under mina tio år som ungdomslandslagsförbundskapten var detta det absolut bästa motstånd jag har mött. De var fullblodsproffs allihop rakt igenom. De hade oerhört bra spelare på varje position. De var överlägsna oss fysiskt och hade en väldigt fin och funktionell teknik. Vi fick slita från minut ett till minut 90. Det ska killarna ha en stor eloge för, att de aldrig vek ner sig. Men det var tufft där ute i dag. Samtidigt är det intressant för våra killar att se vad vi siktar på, vart vi vill nå. Det är till den här nivån vi vill upp, säger Tomas Turesson.

Matchen mot England var den första av två under trenationsturneringen i England. På lördag väntar en ny match mot Tjeckien. England-Tjeckien möts på måndag.

– Grabbarna har tagit förlusten bra och har redan nu insett vart det är vi vill med detta lag. Vad som krävs för att utvecklas och ta nya steg. Vi ser fram emot nästa match mot Tjeckien som också är ett tufft motstånd. Vi kommer att rotera i startelvan så att alla får spela och ytterligare debutanter får visa upp sig i dessa intressanta matcher. Vi får lappa ihop oss i morgon och börja förbereda oss mot Tjeckien, säger Tomas Turesson.

Sveriges startelva: 1 Simon Andersson - 14 Jakob Hedenquist, 4 Helmer Andersson [K], 3 Adam Ben Lamin, 6 Samuel Ohlsson - 9 Noah Alexandersson, 8 Fredrik Hammar, 2 Erik Grandelius, 5 Yonis Hakimvasin - 11 Alex Timossi Andersson, 7 Julian Larsson.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo