Group 2 Copy 19Link

Fyra nya namn i oktober-truppen

Janne Andersson har presenterat truppen till bortamötet med Ryssland 11 oktober (Nations League) och hemmalandskampen mot Slovakien 16 oktober. Truppen innehåller fyra nya namn sedan septembermatcherna: Sebastian Andersson, Mikael Ishak, Kristoffer Olsson och Kristoffer Peterson.

Bilden: Kristoffer Peterson leder skytteligan i Holland, och finns med i Janne Anderssons A-trupp i oktober.

Sverige inledde Uefa Nations League med 2-3-förlust hemma mot Turkiet. Sverige står med andra ord på noll poäng medan Ryssland och Turkiet står på tre poäng i den haltande tabellen där Sverige närmast ställs mot Ryssland på bortaplan i Kaliningrad den 11 oktober.

- Lite revanschkänsla har man i kroppen efter Turkietmatchen ju. När man förlorar en match sent är det ju ofta så att allt blir svart direkt efteråt. Men det är ju inte så, precis som när man vinner matcher sent så är inte allt fantastiskt och när man förlorar sent så är allt inte bedrövligt för det.
- Tittar man på prestationen så var vi inte riktigt så bra som vi varit tidigare, fysiskt var vi inte riktigt där av olika orsaker, det är väl det intrycket man har även när man ser matchen i efterhand. Tittar man på sådana vitala grejer som skapade målchanser och antal bra lägen så ska vi vinna den matchen.

Förbundskapten Janne Andersson är väl införstådd med villkoren som gäller framöver: få matcher och seedningsplatser på spel, utöver då poäng och placeringar i själva tävlingen.
- Spelar man en serie över 30 matcher har man många chanser att reparera saker och ting men i en serie på fyra matcher så är ju nästa match oerhört viktig ur det perspektivet. Sedan är det en tuff grupp, Turkiet är ett bra lag och ryssarna är bra, det visst vi om innan. Nu gäller det att få ihop det här på de få dagar vi har fram till torsdagens match. Det är en häftig utmaning att ta sig an.

Janne Andersson har 25 spelare i truppen och ger fyra nya spelare, alla med offensiv profil, får chansen att visa upp sig jämfört med den trupp som var aktuell i september. Sebastian Andersson (Union Berlin), Mikael Ishak (Nürnberg), Kristoffer Olsson (AIK) och Kristoffer Peterson (Heracles Almelo).

- Vi går på en lite större trupp den här gången också eftersom vi har en vänskapsmatch mot Slovakien. Fyra nya spelare som var och en på sitt sätt har varit bra. Både Sebastian Andersson och Mikael Ishak har gjort det bra i Tyskland och vi har följt dem under en tid så det känns roligt att ta in dom och se dom i vår miljö.

- Kristoffer Peterson har haft en fantastisk höst. Vi såg honom redan förra året på plats i Holland jag och Peter (Wettergren). Då glimtade han till och gjorde bra grejer och nu i höst har han gjort åtta mål i holländska ligan och leder skytteligan. En jättespännande spelare som har varit med i våra ungdomslandslag tidigare, men som blir ny för mig.
- Kristoffer Olsson har gjort en väldigt stark säsong i AIK, har varit med på vinterturnén innan och är lite bekant med hut vi spelar. En spelare som har gjort det väldigt bra i vårt U21-landslag tidigare och det är på något sätt logiskt att vi tar med honom här nu och så får vi titta på honom också. Det ska bli spännande.

Not: Den 9 oktober kallades även Sotorios Papagiannopoulosin till truppen.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo