Group 2 Copy 19Link

Andersson och Olsson i startelvan

Janne Andersson har startelvan klar till mötet med Slovakien på Friends Arena tisdag kväll klockan 20.45. Kristoffer Olsson startar centralt på mittfältet bredvid Albin Ekdal och Sebastian Andersson, som hoppade in mot Ryssland senast, bildar anfallspar med John Guidetti.

– Det är sista vänskapslandskampen på ganska länge och kommer vi i en sexlagsgrupp i EM-kvalet så är det inga vänskapsmatcher nästa år så här har jag chansen att se spelare som inte har spelat så mycket tidigare. Det är tanken, precis som vi gjort tidigare, att ge många spelare chansen att visa upp sig, säger Janne Andersson.

Kristoffer Olsson och Sebastian Andersson är färskast av de spelare som får starta mot Slovakien.

– Kristoffer har gjort det jättebra i AIK och det är en spelare som har gjort det bra tidigare i vårt U21-landslag och har gjort en kanonsäsong nu tycker jag. Är ju bolltrygg, har ett bra öga, en bra blick för spelet och bra teknik. Det ska bli jätteroligt att se honom i en landskamp på riktigt så att säga.

– Sebastian Andersson är ju en spelare som vi har följt ganska noga. Han gjorde en riktigt bra säsong förra året med Kaiserslautern. Fast de åkte ur gjorde han tolv mål och gjorde det riktigt bra. I år blev han värvad till Union Berlin och där har han fortsatt att leverera både mål och poäng och är ju en hårt jobbande forward, duktig på att positionera sig i straffområdet och en bra målskytt, säger Andersson.

Sveriges startelva: 12 Karl-Johan Johnsson – 16 Emil Krafth, 18 Pontus Jansson, 4 Andreas Granqvist (K), 5 Martin Olsson – 21 Jimmy Durmaz, 14 Kristoffer Olsson, 8 Albin Ekdal, 15 Oscar Hiljemark – 11 John Guidetti, 25 Sebastian Andersson.

Ersättare: 1 Robin Olsen, 23 Kristoffer Nordfeldt – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 6 Ludwig Augustinsson, 7 Sebastian Larsson, 9 Marcus Berg, 10 Emil Forsberg, 13 Gustav Svensson, 17 Viktor Claesson, 19 Marcus Rohdén, 22 Isaac Kiese Thelin, 24 Kristofer Peterson, 26 Sotirios Papagiannopoulos.

Slovakien-Sverige har avspark på Friends Arena tisdag kväll klockan 20.45. Biljettpris 50-200 kr, se biljettlänk nedan.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo