Group 2 Copy 19Link

Andersson har gjort mål mot Slovakien förut

Sebastian Andersson finns med i startelvan mot Slovakien tisdag kväll. Även om det är första starten i det som många kallar det riktiga landslaget så borde han känna tillförsikt. I den ena av de två januarilandskamper han spelat tidigare gjorde han två mål mot just Slovakien.

Sverige har mött Slovakien fem gånger tidigare med tre svenska segrar och två oavgjorda matcher och totalt 10–1 i målskillnad i svensk favör.
På direkt fråga om han vet vilka de två spelare är som innehar målrekordet mot Slovakien svarar Sebastian Andersson:

– Det kanske är jag ändå, jag vet inte, jag har ingen aning, det är svårt att säga...

Det rätta svaret är Marcus Allbäck – och Sebastian Andersson, som båda har gjort två mål mot slovakerna. Sebastian gjorde sina två mål när Janne Anderssons manskap besegrade Slovakien med 6–0 under vinterturnén i januari 2017.

Vinterturnéerna har över tid visat sig vara en framgångsrik formel för att underlätta för spelare att i ett senare skede delta i tävlingssammanhang. När de så småningom blir uttagna och ska delta i skarpt läge har spelarna redan hunnit bekanta sig en del med arbetssätt både på och utanför planen.
Sebastian tycker själv att det har funkat bra att komma in i truppen, som nu har varit samlad i en vecka och där han redan i torsdags fick göra ett inhopp i slutet av matchen mot Ryssland.

– Jag var ju med på januariturnén och då fick man ändå se hur det funkar lite grann och jag känner en del av ledarna.
– Spelsystemet och sådär vet jag från Norrköpingstiden så där är väl inget nytt heller, även om jag spelar lite annorlunda i Tyskland nu så det sitter nånstans i bakhuvudet, så man kommer in i det ganska snabbt igen.

Andersson bildar anfallspar med John Guidetti tisdag kväll och skulle han få in en boll i mål blir han ensam om målrekordet mot Slovakien. Ja, om nu ingen annan skulle råka göra ett hattrick förstås.

Slovakien-Sverige har avspark på Friends Arena tisdag kväll klockan 20.45. Biljettpris 50-200 kr, se biljettlänk nedan.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo