Link

Viktiga poäng på spel i Kaliningrad

Klockan 21.45 är det avspark i Nations League-mötet Ryssland-Sverige i Kaliningrad där viktiga Nations League-poäng står på spel. Resultatet sätter förutsättningarna inför avslutningen av gruppspelet i november då Sverige möter Turkiet borta och Ryssland hemma.

Sverige föll hemma mot Turkiet i den inledande matchen i Nations League. Förbundskapten Janne Andersson och hans team har utvärderat den matchen och naturligtvis även analyserat det ryska motståndet som väntar på Kaliningrad-stadion.
Andersson säger bland annat så här om vad som blir viktigt i kvällens match:

- Som alltid att vi sätter vårt försvarsspel, det är det mot alla lag. Nu möter vi ett lag som spelar lite annorlunda än vad Turkiet gjorde. Man spelar längre mot Dziuba, sin store forward. En annan typ av lag, men ändå, försvarsspelet måste sitta.

- Och sedan, när vi har boll, att vi vågar mer, att vi tar initiativ ute på planen så att vi får igång vårt egna passningsspel på ett bättre sätt. Det hänger alltid ihop anfallsspel och försvarsspel, men vi måste alltid börja med försvarsspelet. Det är jätteviktigt, säger Andersson.

Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren har haft kortare tid än vanligt att förbereda laget inför match, men är mycket nöjda med vad spelarna uträttat på den tid man haft till förfogande.
I den svenska truppen är bland andra Andreas Granqvist och Emil Forsberg tillskott sedan Turkietmatchen medan Albin Ekdal, Pontus Jansson och några till inte är med.

- Det är några som fattas som var med senast och några som har tillkommit och så är det ju. Det är ju nästan alltid någon eller några som skiljer sig i tillgänglighet mellan landskamperna så det har vi varit med om förr. Jag tycker att vi har alla möjligheter och jag har inga problem att ställa en tillräckligt stark elva på planen, tycker jag. Vi har alternativ.

Ryssland-Sverige har avspark klockan 21.45 och matchen sänds i TV4 med start klockan 21.00. Matchen kan även följas i Radiosporten och via livescore på uefa.com.
Den svenska startelvan offentliggörs senast 75 minuter före avspark.

På tisdag 16 oktober klockan 20.45 möter Sverige Slovakien på Friends Arena i Solna. Se biljettlänk nedan.