Group 2 Copy 19Link

”Jag vill ju se det jag fick se mot Ryssland”

Klockan 20.45 är det avspark i herrlandslagets match mot Slovakien. Förbundskapten Janne Andersson roterar som så ofta tidigare ordentligt i startelvan till denna träningslandskamp, men han vill se samma struktur som mot Ryssland senast och ställer som alltid samma krav när det gäller prestation.

– Jag vill ju se det jag fick se mot Ryssland, som gladde mig enormt, i form av struktur och trygghet i hur vi spelar. Att vi släpper till lite och att vi kan hålla ihop laget på ett bra sätt. Och sedan att vi har ett mod och vågar, som jag brukar prata om. När vi har det och vi får till vårt anfallsspel så tycker jag att det kan se bra ut mot alla nationer, säger Andersson och understryker:

- Att vi har mod och vågar när vi har bollen, det är en jätteviktig ingrediens, men kombinerat med ett bra lagförsvarsspel såklart.

Slovakiens förbundskapten Jan Kozak avgick för två dagar sedan och det är den tidigare assisterande förbundskaptenen Stefan Tarkovic som leder laget mot Sverige ikväll. Oklart vad det betyder, men Janne Andersson utgår från att den scouting som den svenska landslagsledningen gjort håller.

– Jag tror att de kommer med starkaste laget och jag tror inte att han inte hinner, om han nu skulle vilja det, antar jag att han inte hinner göra så mycket förändringar. Då kan man konstatera att det är ett bra lag vi ska möta med några namnkunniga spelare och spelare som har bra klubblagstillhörighet så det blir en häftig utmaning för det här gänget.

Den svenska startelvan presenterades under måndagen och ser ut som följer:
12 Karl-Johan Johnsson – 16 Emil Krafth, 18 Pontus Jansson, 4 Andreas Granqvist (K), 5 Martin Olsson – 21 Jimmy Durmaz, 14 Kristoffer Olsson, 8 Albin Ekdal, 15 Oscar Hiljemark – 11 John Guidetti, 25 Sebastian Andersson.

23 spelare får sättas upp på laguppställningen, vilket betyder att två av truppens 25 spelare får vila och se matchen från läktaren, i det här fallet Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin.

Slovakien-Sverige har avspark klockan 20.45, matchen sänds i TV12.
Biljettpris 50-200 kronor, se biljettlänk nedan.

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo