Bild på Caroline Seger, Julia Karlernäs och Olivia Schough.

Startelvan mot Norge

Sverige kommer till start mot Norge med Caroline Seger och Julia Karlernäs på det centrala mittfältet. Även Mimmi Larsson och Anna Anvegård får chansen från start mot Norge. Matchen börjar 18.45 och sänds i TV12/Cmore.

Bilden: Caroline Seger startar tillsammans med Julia Karlernäs på det centrala mittfältet. Även Olivia Schough finns med från start offensivt.

Peter Gerhardsson kommenterar kort om Julia Karlernäs och Anna Anvegård i startelvan:

- Jag vill att Julia tar med sig mycket av det hon jobbar med i Piteå försvarsmässigt. Hon är väldigt aggressiv och bra på att vinna boll och den attityden har vi också i landslaget.

- Anna är en målskytt som producerar mycket mål i alla de serier hon spelat i och nu kommer hon till nästa nivå i landslaget. Hon har ett bra sinne för att hitta målet men också bra i att kombinera med andra spelare. Så vi vill titta lite på henne i den här positionen lite bakom Mimmi Larsson.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Hanna Glas, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson - 7 Julia Karlernäs, 19 Anna Anvegård, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 12 Cajsa Andersson, 21 Zecira Musovic - 2 Jonna Andersson, 9 Kosovare Asllani, 11 Stina Blackstenius, 13 Nathalie Björn, 14 Julia Roddar, 15 Anna Oskarsson, 16 Sandra Adolfsson, 18 Nina Jakobsson, 23 Elin Rubensson, 24 Julia Zigiotti Olme.

Nationella partners