Mušović i mål mot Italien

18.15 sparkas matchen mellan Sverige och Italien igång i Cremona. Det är den avslutande landskampen under samlingen där Norge besegrades med 2-1 i torsdags. Peter Gerhardsson har presenterat startelvan där Zecira Mušović tar platsen mellan stolparna och gör sin andra landskamp.

Mot Norge ställde Sverige upp i 4-3-3. Till matchen mot Italien väljer förbundskapten Peter Gerhardsson nu att matcha laget i 3-4-3.

- Italien är lite som Danmark ett stark inläggslag där vi känner att vi behöver förstärka upp försvar mot inlägg. Vi får förhoppningsvis också bra vinklar i vårt uppspel med tre innerbackar.

- Sen framåt startar de tre som spelade mot Danmark och var väldigt bra i vårt omställningsspel där. De får chansen igen att visa sig i ytorrna som är intressanta - mellan deras mittfält och backlinje - med Asllani som bollmottagare och Sofia och Stina lite mer djupledsgående.

Sveriges startelva: 21 Zecira Mušović - 13 Nathalie Björn, 3 Linda Sembrant, 16 Sandra Adolfsson - 15 Anna Oskarsson, 23 Elin Rubensson, 14 Julia Roddar, 2 Jonna Andersson - 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 9 Kosovare Asllani (K).

Sveriges ersättare: 1 Hedvig Lindahl, 12 Cajsa Andersson - 4 Hanna Glas, 6 Magdalena Eriksson, 7 Julia Karlernäs, 17 Caroline Seger, 18 Nina Jakobsson, 19 Anna Anvegård, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough, 24 Julia Zigiotti.

Matchens sänds i TV12/Cmore och Radiosporten.

Nationella partners