Link

Schough vill fortsätta vara delaktig

Mot Norge gjorde Olivia Schough det första landslagsmålet sedan oktober 2016. Fotbollsbitarna har fallit på plats under en bra säsong i klubblaget Kopparbergs/Göteborg och nu vill Schough fortsätta ta plats och göra avtryck i landslaget.

I oktober 2016 gjorde Olivia Schough hattrick när Iran gästade Gamla Ullevi i Göteborg. Sedan dess har det ekat tomt på målkontot i landslaget. Även om mål inte är det enda viktiga i Göteborgsspelarens position var det en skön känsla att se bollen gå i nät mot grannlandet.

- Mål är ju alltid viktigt för självförtroendet. Som mittfältare så är det lika viktigt med assists och att vara delaktig i att vi skapar chanser och mål. Men så klart jättekul att få göra mål och synas lite extra mot Norge. Det var en perfekt start på matchen, både för laget och för mig själv, kommenterar Olivia Schough några dagar efter fullträffen mot Norge.

Den offensiva mittfältaren stod utanför förbundskapten Peter Gerhardssons första trupper efter EM 2017 men till den tredje samlingen var hon tillbaka och har varit med i alla trupper sedan dess. Klubbytet till Göteborg har fått Schough att hitta ny fotbollsglädje, något hon tar med till landslaget. Mot Norge i Helsingborg tog Schough en startplats till vänster i offensiven och känner sig nöjd med insatsen.

- Jag kände mig väldigt spelsugen och ville göra avtryck. Jag har inte startat så mycket på senaste tiden så jag kände mig spelsugen och ville vara med i spelet. Jag tyckte att jag fick ut det jag ville med matchen, säger Schough och fortsätter:

- Efter de två lägren jag missade i början så kände jag att jag inte hade presterat tillräckligt. Jag började prestera bättre fotboll direkt efter det och avslutade bra i Eskilstuna. Sen har jag verkligen hittat en ny glädje och trygghet i Göteborg som gör att jag kan leva ut min fotboll väldigt bra i matcherna, där jag även kan synas på pappret lite mer. Jag har en tränare som tror på mig och det känns som jag vet mer tydligt nu vad jag ska göra för att vara här i landslaget. Det tycker jag att jag visat också.

Efter Norgematchen har landslaget lämnat Helsingborg för italienska staden Cremona. Imorgon kväll väntar nästa match när VM-klara Italien väntar på Stadio Giovanni Zini, ett motstånd som besegrade Sverige i EM 2017 och som nu blir nästa värdemätare när Peter Gerhardssons landslag bygger inför VM.

- Det blir en tuff match. Minnet från EM senast är inte bra alls. De var kanske bättre än vi trodde egentligen med många individuellt skickliga spelare att se upp med. Men spelar vi vårt sammansvetsade försvarsspel så tror jag inte att de kommer hitta så många luckor som de kan göra mot andra lag.

En match i taget men klart är att VM nästa sommar är en stark motivationsfaktor. Olivia Schough vill ta med sig insatsen mot Norge för att fortsätta göra det bra i klubb- och landslag med fokus fram mot mot mästerskapet..

- Jag behöver fortsätta synas på matcherna hemma i klubben, vara delaktig, vara den som spelar fram, bygger upp och gör mål. Fortsätta utveckla mina styrkor och tro på mig själv fullt ut för att göra det så bra som möjligt även i landslaget. Jag vill helt enkelt fortsätta vara delaktig och göra avtryck i matcherna jag spelar.

Matchen mot Italien har avspark 18.15 imorgon tisdag och sänds i TV12.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo