Link

Karlernäs dagen efter match

När damlandslaget under gårdagen besegrade Norge med 2-1 gjorde mittfältaren Julia Karlernäs sin andra landskamp. Efter inhopp mot Ukraina i Göteborg kom nu den första matchen från start och nu vill Piteåmittfältaren fortsätta ta steg för att nå en VM-plats nästa år. - Jag måste fortsätta göra bra matcher i klubblaget och prestera där, säger Julia Karlernäs.

Sverige besegrade Norge med 2-1 i regnet på Olympia, Helsingborg, under torsdagskvällen. När Peter Gerhardsson presenterade startelvan stod det klart att Julia Karlernäs tog den centrala platsen bredvid lagkaptenen Caroline Seger.

-Jag vill att Julia tar med sig mycket av det hon jobbar med i Piteå försvarsmässigt. Hon är väldigt aggressiv och bra på att vinna boll och den attityden har vi också i landslaget, kommenterade Gerhardsson då.

Under fredagen genomförde startspelarna ett återhämtningspass på gym för att ladda om till matchen mot Italien på tisdag. Karlernäs som spelade 60 minuter i matchen ser tillbaka på den och summerar:

- Peter och Magnus pratade om att jag skulle ta mig in i boxen som jag gjort mycket under året med klubblaget. Men också spela tufft och vinna mycket dueller. Så här med lite distans till matchen känns det helt okej. Det var en tuff match, Norge var ett bra lag. Jag känner mig inte riktigt helt nöjd, men ändå en helt okej och godkänd insats.

Samlingen är nu Karlernäs tredje med landslaget. Första samlingen passerade utan matchminuter. I den andra kom debuten mot Ukraina och nu startplats mot Norge. Karlernäs känner att hon mer och mer anammar och tar till sig av spelsättet i landslaget.

- Det känner jag att jag kommit in i bra, det är ett väldigt tydligt spelsätt och de (Gerhardsson och Wikman) är bra på att visa hur vi ska göra när man kommer in som ny också. Så jag tycker jag tagit till mig det bra.

Nu fortsätter samlingen till Cremona och Italien. Sen väntar ytterligare landskamper fram mot VM i Frankrike nästa sommar. Givetvis drömmer nu Piteåmittfältaren om en plats i truppen till nästa års mästerskap.

- Jag tycker jag har goda möjlighet. Det handlar om att fortsätta göra bra matcher i klubblaget, prestera där. Lyckas jag med det och fortsätter utvecklas så tror jag att jag har goda chanser.

Vad behöver du utveckla?
- Jag skulle säga att på internationell nivå så går det lite snabbare i allting. Så lite tempo i passningsspelet och fatta lite snabbare beslut, göra allt lite snabbare helt enkelt.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo