Förlust i debutmatchen för F15-landslaget

F15/02-landslaget visade upp härliga offensiva intentioner men var något för lätta mot Norge i deras första landskamp tillsammans. Norge vann med 2-1 på hemmaplan. - Vi måste bli lite tuffare och träna på försvarsspelet, men det är jag inte orolig för. Det som är positivt är att vi har väldigt många bra fotbollsspelare, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

Förbundskaptenen Ulf Kristiansson fick se ett piggt och bollspelande svenskt F15-landslag göra sin debutmatch i Norge. Det svenska landslaget har många talanger men de vägde något lätt i närkamperna mot Norge.Tyvärr för Sveriges del kom Norges segermål med bara fem minuter kvar av matchen. Faktum är att Kristianssons landslag hade en boll inne på övertid men att målet dömdes bort.

- Vi hade en kvitteringsboll inne här på slutet, men domaren blåser av matchen precis innan. Det var lite surt men Norges seger var välförtjänt, säger förbundskaptenen som annars på flera sätt var nöjd med att se sitt landslag spela en landskamp för första gången:

- Det finns jättemånga duktiga offensiva spelare i det här laget. Många är väldigt skickliga på offensiv planhalva. Vi har en del kvar i försvarsspelet och närkampsspelet, det var Norge duktigare på och det är också där vi torskar. På båda deras mål är vi inte tillräckligt rejäla i och kring straffområdet. Men det sitter mycket i huvudet, det fixar vi till. Det är jag inte orolig för.

Sveriges mål av Hanna Gunnarsson i den 22:a minuten kvitterade Norge tidig ledning - och var vackert.
- Ett jättefint mål där vi just har ett lite längre anfall. Hanna Bennison, som är planens bästa spelare i båda lagen, enligt mig fick fram bollen till Hanna Gunnarsson som lobbade in på något sätt. Det var ett fint fotbollsmål.

Det första halvleken var kvalitetsmässigt något bättre från båda lagen, i den andra stannade spelet upp något.
- Vi orkar hota dom lite mer i första halvlek, vi är lite rejälare i vårt anfallsspel. VI mattas av lite i andra halvlek. Inte så många bra målchanser, men det har å andra sidan Norge heller.

Den första matchen av två mot Norge under den här samlingen förlorade alltså Sverige, men redan på torsdag har F15-landslaget chans till revansch.

Startelva: 12 Angel Keziah Eshirendah Mukasa - 15 Hanna Gunnarsson, 4 Alice Nilsson, 14 Ella Degerstedt, 5 Louise Matsgård - 7 Hanna Lundkvist, 8 Hanna Bennison, 6 Thea Bergsten (K), 11 Ella Reidy - 10 Hanna Ekengren, 9 Hanna Stokki.

Ersättare: 1 Sofia Hjern (MV), 2 Arsema Weldai, 3 Chelsea Gibbs, 13 Agnes Nilsson, 16 Tilde Johansson, 17 Ella Gunnarsson, 18 Villemo Dahlkvist, 21 Villemo Sahlén.