Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Knapp förlust mot Danmark

Danmark och Sverige öppnade med övertygande segrar i Nordisk Pojk på Island. När de båda möttes på tisdagen i Þorlákshöfn var det till slut Danmark som drog det längsta strået - 1-0 (0-0) efter mål av Andreas Kirkeby i inledningen av andra halvlek. - En riktigt tät drabbning, och en nyttig match för våra killar, menade förbundskapten Roger Franzén efter slutsignalen.

En ganska sträv och studsig plan inverkade en del på de båda lagens möjighet att få ordning på spelet.

- Det blev en match präglad av kamp och dueller. Vi tog ut varandra kan man säga, säger Roger Franzén som ändå fick se en hel del chanser vaskas fram.

- Vi skapade tillräckligt mycket chanser för att få utdelning, några hundraprocentiga lägen som vi bränner, berättar Franzén och fortsätter.

- Det var lite av cupkaraktär över matchen. Vi får till en bra slutforcering men utan att få utdelning. Jag är nöjd med hur vi står upp i duellspelet samtidigt som det finns mer att önska. Vi vill förstås ha bättre kontroll rent spelmässigt.

Finland besegrade tidigare på dagen Färöarna med 2-1 i samma grupp. Nu väntar de sistnämnda för Sverige på torsdag. Danmark har bästa läget att ta gruppsegern och därmed finalplatsen i turneringen.

Sveriges startelva: 1 Simon Andersson - 3 Rasmus Wikström, 10 Teodor Wålemark, 7 Helmer Andersson, 6 Axel Wallenborg - 14 Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo, 11 Fredrik Hammar, 8 Kevin Ackermann [K], 13 Oliver Verona Grönberg - 17 Benjamin Nygren, 19 Alex Timossi Andersson.