Link

Övertidsmål ledde till förlust

P17/00-landslaget fick inte den inledningen man önskat i Elite round. Trots en sen svensk kvittering via ett självmål hann Ukraina med att sätta segermålet till 2-1 i den första övertidsminuten. Ett bittert resultat men nu är det bara att ladda om batterierna inför matchen mot Österrike på lördag. - Det är jättebesviket, så är det ju. Nu får vi titta lite snabbt på det idag och sen får vi vara positiva inför Österrike, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

Det slutade tyvärr med en 1-2-förlust för P17-landslaget i den första av tre gruppspelsmatcher av Elite round. Sverige, som inte spelade på topp, hade en tuff match mot ett Ukraina som spelade med elva spelare bakom bollen och lade krutet på kontringar. Dessutom var Sverige något skadeskjutet redan innan match då vänsterbacken Malte Persson skadade sig på uppvärmningen.

- Det var lite synd att vi fick göra ett byte redan innan avspark. Malte Persson skadade en axel på uppvärmningen och även om man vill det så ger det lite effekt, säger Roland Nilsson.

- Vi jobbade hårt, medan dom flyttade tillbaka laget på egen planhalva. Vi kom inte riktigt upp till vår höga kvalité i passningsspel idag. Vi kunde inte riktigt ta oss fram så bra som vi gjort tidigare.

Ukrainas ledningsmål, i den 34:e minuten, kom att sätta stor prägel på matchen.
- Tyvärr så försökte vi ställa offside vid en situation, där man inte ska försöka göra det och släppte då in ett mål i första halvlek. Det gjorde att vi fick gå ut andra halvlek och jaga för att ta oss tillbaka i matchen medan dom kunde backa hem och ligga på kontringar.

I och med att tiden var på väg att rinna ut så valde förbundskaptenen att ställa om i spelsystemet för att pressa Ukraina ytterligare - vilket också gav resultat i den 78:e minuten.
- Vi gör en förändring och går ner på trebackslinje. Det gör skillnad och även om det blev ett självmål så hade vi spelare där bakom som hade tryckt in bollen, säger Nilsson och fortsätter:

- Då var vi med i matchen igen. Men tyvärr så slarvade vi på en frispark.

Bara tre minuter senare avgjorde Ukraina, i den första övertidsminuten. Bittert och surt så klart, men nu är det bara att ladda om batterierna för P17-landslaget inför Österrike på lördag. Gruppettorna samt sju av åtta grupptvåor går vidare till EM-slutspelet i Kroatien.
- Nu gäller det verkligen att ladda om batterierna. Vi har studerat Österrike och då ska vi inte tänka på den här matchen utan göra det vi ska göra lite bättre, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Vi måste bättra på vårt anfallsspel och hota Österrike på ett bättre sätt än vad vi gjorde idag.

Österrike spelar mot det fjärde laget i gruppspelet, Frankrike, vid klockan 18.00 under torsdagen.

Startelva: 12 Jakob Tånnander - 2 Martin Trinh, 6 Tim Stålheden, 5 Adrian Petersson,13 Benjamin Tannus - 16 Dejan Kulusevski, 8 Hampus Finndell, 11 Carl Björk, 14 (K) Pavle Vagic - 15 Edvin Crona, 18 Måns Saebbö.
Ersättare: 1 Samuel Brolin, 3 Adam Groundstroem, 9 Adam Bark, 10 Eduart Iljazi, 17 Filston Mawana.

Avstängd första matchen: Jake Weisbrod.