Ny förlust mot Schweiz

Efter 2-4-förlusten tidigare i veckan var P17-landslaget ute efter revansch mot Schweiz under torsdagen. Men även den här gången blev tidiga mål från Schweiz matchavgörande i matchen som slutade 2-0 till hemmalaget. - Vi gör samma som i förra matchen. Att dom gör mål är en sak, men dom gör det på grund av våra rejäla misstag. Gör man misstag så blir man straffad, säger förbundskaptenen Hans Wildow.

Två landskamper, två läxor men också bra utbildning för våra P17/00-landslagsspelare. Det konstaterar förbundskaptenen Hans Wildow efter andra förlusten mot Schweiz.
- Dom är lite snabbare, dom är lite tuffare, dom är lite bättre i passningsspelet. Vi får svårt att straffa dom och då kan vi inte släppa in billiga mål, säger han.

Schweiz mål kom tidigt i den första halvleken och förbundskaptenen var inte nöjd med försvarsagerandet vid målen.
- Det kändes som att det var två rätt så billiga mål. Vi var lite obeslutsamma. Första målet förlorade vi tre dueller. Andra målet är vi inte riktigt på plats, inte riktigt med, säger Wildow och fortsätter:

- Vi blir mentalt nedslagna. Vi hade pratat om att inte göra samma sak som i förra matchen.Sen får vi ett mål bortdömt, men det kändes som att det var en billig frispark. En sån klassisk situation i straffområdet när målvakten faller. Det kunde lika gärna ha blivit mål och då hade det blivit en annan match.

Sverige kom visserligen in mer och mer i matchen men hade svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Men spelet jämnades ut, främst i den andra halvleken. Men slutresultatet - en schweizisk seger - var rättvist.

- Dom var definitivt värda segern, men vi skulle ha gjort mål, säger han och fortsätter:

- För dom här unga spelarna så är det bra att få utsättas för en annan nivå. Det går snabbare, dom har bättre rörelsemönster - som lag är dom längre komna, Även domarna låter spelet vara lite tuffare. Det är jättebra och en bra utbildning för våra spelare. Nu ska dom här killarna få börja om och få en ny förbundskapten. Det kommer att bli jättebra för dom.

Startelvan: 1 Gustav Lindström - 4 Anton Eriksson, 6 Tim Stålheden, 5 Adrian Petersson, 2 Mikael Christensen - 9 Albin Mörfelt, 8 Hampus Finndell (K), 14 Pavle Vagic, 10 Johan Arvidsson - 18 Måns Saebbö, 15 Edvin Crona.

Ersättare: 12 Jakob Tånnander (MV), 3 Adam Groundstroem, 7 Gustaf Lagerbielke, 11 Carl Björk, 13 Benjamin Tannus, 16 Kevin Harletun, 17 Benjamin Mbunga Kimpioka.