Link

Svensk seger mot Finland

Det dröjde länge innan något mål kom till i matchen mellan Sverige och Finland. Under långa perioder ägde Finland större delen av bollinnehavet, men på en hörna i den sista ordinarie matchminuten nickade Sverige in segermålet. Roland Nilssons P16-landslag avslutar således Nordisk Pojkturnering med seger och en inspelad femteplats.

Det var tuffa förhållanden som mötte det svenska P16-landslaget när de skulle spela match om femteplats mot Finland under tisdagen. Vinden var stark och kraftig motvind väntade de svenska spelarna under den första halvleken, en halvlek som av förklarliga själ blev jobbig för det svenska laget.

- Finland satte hög press på oss i motvinden vilket resulterade i att vi hade väldigt svårt att få något eget spel. Vi fick i stället skicka i väg bollarna men de kom inte särskilt långt i vinden och Finland fick möjlighet att bygga nytt spel enkelt, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Matchen mot Finland var den fjärde på en vecka. Ett tufft matchande som efter den blåsiga första halvleken krävde en del byten i det svenska laget.

- Vi gjorde ett par byten i halvtid och hoppades på effekt i form av ny energi. Men även i den andra halvleken hade vi svårt att få i gång något riktigt fungerande eget spel, säger Roland Nilsson.

Finland fortsatte att vara det lag som hade stora delar av bollinnehavet, även om Sverige fick en uppryckning med cirka 20 spelminuter kvar.

- Trots problemen så jobbar vi på hårt i laget. Vi lyckas skramla fram någon halvchans och till slut lyckas vi även knoppa in det matchavgörande målet i sista minuten. Vi vinner en hörna och på försök nummer två sätter vi dit den, säger Roland Nilsson.

Filston Mawana, som hoppade in i matchen med 30 minuter kvar, var den spelare som nådde högst och fick bollen förbi den finska målvakten.

I och med segern slutar Sverige femma i den Nordiska Pojkturneringen som spelats i Finland. Sverige har under turneringen spelat bra men resultaten har inte riktigt gått Sveriges väg. Bland annat svider förlusten mot Island, 1-2, där landslaget stod för turneringens bästa insats.

- Tidigare har vi gjort det väldigt bra men inte riktigt lyckats med resultaten. Därför var det skönt för killarna att få med sig lite flyt, att få dit målet och segern trots att spelet var sämre i dag, säger Roland Nilsson och fortsätter prata om turneringen och om framtiden:

- I Nordisk pojk spelar vi tätt och matchar många spelare för att klara spelschemat. Framöver väntar ett dubbelmöte mot Makedonien innan vi inleder EM-kvalspelet i slutet av september. Mot Makedonien kommer det bli lite annorlunda, där gäller det att jobba vidare och utveckla grunden inför kvalet.

Sverige möter Makedonien i ett dubbelmöte, 30 augusti och 1 september. EM-kvalet inleds sedan den 28 september, Bulgarien står för motståndet i match ett.

Sveriges startelva: 12 Jakob Tånnander - 4 Martin Trinh, 6 Adrian Petersson, 7 Tim Stålheden (K), 8 Jake Weisbrod - 9 André Alsanati, 14 Fonti Kanu, 16 Pavle Vagic, 13 Eduart Iljazi - 17 Edvin Crona, 18 Rany Georgis.