Link

Seger i premiären av Nordisk pojk

Under onsdagen inledde P16-landslaget den Nordiska pojkturneringen i Finland mot Färöarna. Matchbilden blev som förväntad men trots ett underläge 0-1 vände Sverige matchen och vann med 2-1. Ett resultat som var i underkant. - Jobbmässigt gör vi en bra insats, spelmässigt behöver vi förbättra oss till nästa match, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

I månadsskiftet april/maj var det svenska P16-landslaget i Finland, när första EM-kvalomgången avgörs i september/oktober kommer Roland Nilssons landslag att spela i Finland - och även under denna Nordiska pojkturneringen spelar P16-grabbarna i vårt östra grannland. Finland börjar bli bekant för det här landslaget.
- Vi kommer att känna Finland efter den här hösten, skrattar förbundskaptenen Nilsson.

Den första matchen var tuff för det svenska landslaget. Den lilla ö-nationen Färöarna bjöd på hårt motstånd men orkade till slut inte stå emot ett bollhållande Sverige.
- Som alltid med lag som backar hem så gäller det att få hål på dom. Vi hittar inte riktigt rätt i vårt anfallsspel, vi är lite långsamma i vårt passningsspel - skapade en del chanser - men fick inte hål på dom.

Därför stod sig även 0-0 till halvtid. Bara tre minuter in i den andra halvleken kom dock den riktiga kallduschen för P16-landslaget när Färöarna tog ledningen med 1-0.
- Vi börjar andra halvlek med att vara lite slarviga och det målet ger naturligtvis också energi till dom. Det gjorde att vi blev lite frustrerade och stressade i vårt spel. Men det la sig efter ett par miniuter och då hittade vi tillbaka igen, säger förbundskaptenen.

I den 63:e minuten kom utjämningen välförtjänt genom Dejan Kulusevski och av bara farten tog Sverige även ledningen tio minuter senare när inhopparen Edvin Crona hittade nätet. Det blev också slutresultatet.
- Vi hade bud på både 3-1 och 4-1 innan det var klart, förklarar Nilsson och fortsätter:
- Sista 20 minuterna visar vi vilket spel vi kan prestera. Då plockar vi fram det vi kan och vi spelar det spel vi har pratat om. Sen är det ju så att vi hade tröttat ut färöingarna då också.

Det är avslutningen av matchen som Roland Nilsson och hans landslag kommer att ta med sig till turneringens andra match för Sverige - mot Montenegro på fredag.
- Spelet vi har i slutet måste vi ha hela matchen, rakt igenom, avslutar han.

Startelva: 1 Samuel Brolin - 2 Mikael Christensen, 3 Viktor Krüger, 6 Adrian Petersson, 4 Martin Trinh - 9 André Alsanati, 15 Benjamin Tannus, 16 (K) Pavle Vagic, 11 Adam Bark - 18 Rany Georgis, 19 Dejan Kulusevski.
Ersättare:
12 (MV) Jakob Tánnander, 5 Malte Persson, 7 Tim Stålheden, 8 Jake Weisbrod, 10 Elias Durmaz, 13 Eduart Iljazi, 14 Fonti Kanu, 17 Edvin Crona, 20 Filston Mawana.