Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Första segern för P15-landslaget

Efter 1-1 i den första landskampen i tisdags tog P15-landslaget under torsdagen den första segern tillsammans. Veckans andra match mot Finland slutade i klar seger, 4-0, och förbundskapten Magnus Wikman kan summera den första samlingen med laget i en vinst och en oavgjord match.

- Killarna är givetvis väldigt glada över att få vinna sin första landskamp. Men det är mer för killarna än för oss i dessa åldrar, då är inte segrarna det primära utan hur de utvecklas. Glädjande kan jag dock säga att jag är nöjd även över utvecklingen, säger förbundskapten Magnus Wikman efter slutsignal.

Matchen mot Finland var den andra på kort tid. Bara en vilodag hade gått för landslaget, som av förståeliga skäl ställde upp med mer eller mindre en helt ny elva för att alla spelare skulle få känslan av att spela landskamp under samlingen.

Planen som matchen spelades på var ojämn i sin kvalité. Ena långsidan av planen bestod i princip av enbart gyttja, den andra sidan av planen var fin. En faktor som gjorde matchen speciell i sin karaktär då det gick att spela bra fotboll på den ena sidan medan det mest låg spelare som halkat på den andra.

Inledningsvis var det Sverige som visade att detta var en match de tänkt vinna. Landslaget spelade fin fotboll och hade efter cirka en kvart gått upp till en ledning med 2-0. Därefter mattas spelet av något och fram till halvtidsvilan och en bit in i den andra halvleken är det jämnare. Mot slutet, när Sverige trampar ifrån ett tröttkört Finland, spelar Sverige åter bra och gör ytterligare mål.

- Vi gjorde en bra landskamp sist och i dag gör vi det snäppet bättre. Glad över att spelarna tagit till sig av det vi pratat om sedan match ett och nu gör det bättre. Det är bra att vi tar sådana steg omgående, säger Magnus Wikman och fortsätter kommentera matchen:

- Halva matchen är riktigt bra. Vi spelar bra de första respektive sista 20 minuterna av matchen. Den andra delen i mitten är något sämre. Dock spelar vi 0-0 där och Finland skapar inga målchanser men vi är inte wow heller.

Matchen slutar alltså 4-0 till slut och P15-landslaget får känna känslan av att vinna sin första landskamp tillsammans. Givetvis kul för laget som enbart haft ett landslagsläger på Bosön inför de två matcherna som spelats mot Finland i veckan.

- Jag gillar att spelarna som startade denna match tog till sig av det vi pratade om efter match ett och nu gjorde det snäppet bättre. I båda matcherna har vi även bra inhoppare som kommer in. Viktigt att se att de kan göra det bra från en sådan position då de flesta av dessa spelare är annat än vana vid att sitta på bänken där de spelar, säger Magnus Wikman och summerar ihop samlingen:

- Det är en väldigt öppen grupp sett till personligheter, plus att de är lyhörda. De är duktiga på att ta till sig saker och förbättra. Dessutom är de i grunden välutbildade för sin ålder och har en hög lägstanivå. Något högre än vad man brukar förvänta sig kring ett landslags första landskamper. Så det hela slutar på en nivå som jag kanske inte hade räknat med. Det är givetvis kul.

Sveriges startelva: 1 Simon Andersson - 2 Alan Hjulström, 15 Helmer Andersson, 16 Gabriel Wallentin, 4 Samuel Ohlsson - 7 Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo, 6 Oliver Verona Grönberg, 8 Kevin Ackermann, 17 Victor Backman - 9 Isac Harrysson, 18 Nadir Ayeva.