Link

Bitter förlust mot Island

Trots bästa insatsen för turneringen i Nordisk pojk förlorade P16-landslaget mot Island med 1-2 efter två individuella misstag. Efteråt var förbundskaptenen Roland Nilsson lite nedslagen. - I dag åkte vi på en tung förlust, säger han.

Sverige spelade för seger i gruppspelet av Nordisk pojk i Finland när man mötte Island under söndagen. Men trots att P16-landslaget gjorde sin bästa insats hittills gick det inte hela vägen för Roland Nilssons pojkar.
- Det blir lite tyngre att förlora när man gör kostsamma misstag. Båda målen vi råkar ut för är indvuiduella misstag som vi gör, så klart att det är väldigt tungt att förlora en sån match, säger förbundskaptenen.

Till skillnad från de tidigare matcherna mot Färöarna och Montenegro var Sverige "på tårna" direkt från avspark som Roland Nilsson beskrev det.
- Vi fick igång vårt spel precis som vi var överens om, Island fick jaga jättemycket boll. Vi väntade bara på att få utdelning så gör vi ett individuellt misstag så vi ligger under med 1-0 i paus.

- Sedan pratar vi om det i pausen och gör det väldigt bra. Vi får även en tidig kvittering. Vi tar tag i taktpinnen riktigt ordentligt och Island pressades. Vi blir farligare och farligare och så får dom en frispark och vi gör ytterliagre ett indivuduellt misstag.

Islands tvåmålsskytt Ívar Reynir Antonsson slog till i den 68:e minuten. Ett mål som även blev matchens sista - trots att Sverige låg på för en kvittering.
- Vi skapar ändå ett par riktigt farliga målchanser i slutet men får inte in bollen, beskriver förbundskaptenen.

Förlusten innebär att Sverige slutade trea i gruppen bakom segrarna Island och Montenegro som spelade 1-1 mot Färöarna. P16-landslaget kommer därmed att spela en placeringsmatch om femte och sjätteplats mot Finland på tisdag.

Sveriges startelva: 1 (MV) Samuel Brolin - 4 Martin Trinh, 6 Adrian Petersson, 7 (K) Tim Stålheden, 5 Malte Persson - 11 Adam Bark, 14 Fonti Kanu, 15 Benjamin Tannus, 10 Elias Durmaz - 19 Dejan Kulusevski, 20 Filston Mawana.