Link

Future Team föll mot Danmark

Sveriges P16-team föll med 0-4 (0-0) mot Danmark i första matchen i 4-nationsturneringen i Helsingborg. - Danmark är det bättre laget men vi skulle gjort något mål, menade förbundskapten Hans Wildow.

Efter regn klarnade det upp i Helsingborg men en kraftig vind kom att påverka matchen. Danmark som inledde i medvind satte stark press på Sverige som fick koncentrera sig på att försvara sig under den första halvleken. Man lyckades också hålla nollan men det var även tack vare en straffräddning av målvakten Jonathan Johnsson.

Danmarks utdelning kom istället i riklig mängd i den andra halvleken. Tre mål under den första kvarten blev ytterligare ett till 0-4 med kvarten kvar. Under matchens sista 20 minuter tog sig dock det svenska spelet och man vaskade fram fyra riktigt bra målchanser vilket borde gett utdelning i ett eller två reduceringsmål enligt Hans Wildow:

- Men totalt sett är Danmark lite bättre än oss. De är bättre i passningsspelet och kan därmed vila mer med boll och de är lite mer kaxiga och tar för sig. Vi blir lite för försiktiga vilket inte är konstigt då det är första matchen, menade Wildow väl medveten om att det här är en läroprocess som ska ge utdelning längre fram.

- Det är klart att man alltid vill vinna matcher men det är ingen katastrof det här resultatet, säger Hans vars adepter får slicka såren och ladda om snabbt. Redan imorgon väntar nästa match. Mot Tjeckien som körde över Belgien med hela 7-1 på Laröds IP idag.

Sveriges startelva: 1 Jonathan Johnsson - 3 Max Johansson, 4 Pontus Lindgren, 7 Ville Norrman [K], 6 Ervin Gunan - 14 Samuel Nielsen, 9 Carl Gustafsson, 17 Isak Bråholm, 13 Albin Mörfelt - 15 Bilal Smajic, 20 Oscar Pettersson.