0-1 mot Belgien i chansfattig match

Sveriges P16 Future Team förmådde inte spräcka nollan på fredagen heller. Belgien vann på Norrvalla IP i Helsingborg med matchens enda mål i Sveriges tredje mållösa match för veckan. - Det är det som fattas, konstaterade förbundskapten Hans Wildow som sammanfattningsvis var nöjd med lagets prestation.

En svårspelad plan och kraftig vind präglade matchen. Det bjöds på väldigt få chanser.
- Vi har inte riktigt kraften att komma till målchanser. Vi skapar egentligen inga idag, Belgien har kanske tre chanser och gör mål på en av dem, säger Wildow som beklagar att det inte blev någon svensk fullträff i de tre matcherna i veckan.

- Danmark var bättre i den första matchen men vi skapade lägen och borde ha gjort åtminstone ett eller två mål. Mot Tjeckien var vi det bättre laget och hade jättebra målchanser. Idag är egentligen den match vi skapar minst, säger Wildow som hittade andra mer positiva aspekter i dagens match.

- Grabbarna kör hela tiden och försöker verkligen spela fotboll. Vi har ett bra passningsspel och ett bra försvarsspel idag. Vi släpper nästan inte till några farligheter.

Veckan i Helsingborg har gett det här oprövade gardet nyttiga erfarenheter. Till hösten väntar ett nytt Future Team-läger och en del av spelarna kommer säkert att utmana för att nå det reguljära P16-landslaget.

Sveriges startelva: 12 Wilmer Samuelsson - 3 Max Johansson, 4 Pontus Lindgren, 8 Kevin Sitter [K], 6 Ervin Gunan - 14 Samuel Nielsen, 9 Carl Gustafsson, 16 Anton Erkén, 11 Vetle Larsen - 15 Bilal Smajic, 19 Theodor Johansson.