Link

0-0 med mersmak mot Tjeckien

P16/00 Future Team spelade oavgjort 0-0 mot Tjeckien i den andra matchen i fyrnationsturneringen där även Danmark och Belgien deltar. Sverige gjorde en fin insats på idylliska Laröds IP mot ett strakt tjeckiskt lag som igår besegrade Belgien med hela 7-1. – 0-0 med plus till oss. Killarna gör en väldigt rejäl prestation med bra kombinationer i anfallsspelet, både långt och kort spel. Och dessutom en bra försvarsprestation, säger tillförordnade förbundskaptenen Hasse Wildow.

För spelarna i den svenska 20-mannatruppen är matcherna i fyrnationsturneringen de allra första framträdandena i blågult. Med premiären avklarad mot Danmark igår var det en flera snäpp bättre prestation mot Tjeckien idag.

– Nu vet killarna vad det handlar om. Danmark var bättre än oss igår, men 4-0 var att ta i. Det slutade 0-0 idag, men det kunde lika gärna ha slutat säg 3-2 till oss. Vi skapade lite fler målchanser och vi tycker att vi var det bättre laget sett till spelet idag, säger Hasse Wildow.

På fredag avslutas fyrnationsturneringen och för svensk del betyder det match mot Ungern på Norrvalla IP i Helsingborg.
– Vi får en match till mot ett lag som verkligen spelar fotboll. Vi försöker belasta spelarna jämnt över tre matcher så att alla får en riktig chans att prova på landslagsspel. Det är det som är det primära med den här samlingen, säger Wildow.