Link

Kämpaseger för decimerat Sverige

P18-landslaget står på full pott efter två omgångar i EM-kval 1 och är klara för Elite Round i vår. Moldavien besegrades med matchens enda mål men Sverige, som spelade en man kort mot slutet, fick kriga in på mållinjen för poängen. Nu återstår bara en ren gruppfinal mot likaledes klara Serbien på måndag.

Sju gula kort (och en utvisning för Dennis Hadzikadunic efter hans andra gula), är ovanligt mycket för Sverige. Och det speglar kanske inte matchbilden.

Sveriges matchavgörande mål kom i mitten av första halvlek genom Isac Lidberg.
- En halvlek som det känns att vi har bra kontroll på. Vi har bra possession, bra passningsspel och även bra försvarsspel, berömmer förbundskapten Claes Eriksson som fick se en kämpigare andrahalvlek.

- Vi faller väl tillbaka lite och de känner att det bara är ett mål så de börjar lägga långa bollar och flytta upp. Det blev lite svajigt. Och med utvisningen mot slutet fick vi jobba lite i brygga.

Moldavien skapade också två bra lägen även om Sverige kanske hade den vassaste när Mattias Svanberg gjorde ett par man och kom till ett friläge i slutet.

1-0 stod sig dock tiden ut. Sverige har därmed maximala sex poäng inför avslutningen mot värdnationen Serbien. Serberna slog i sin tur Malta senare med 1-0 och därmed är de båda obesegrade nationerna klara för Elite Round. Det inbördes mötet på måndag om gruppsegern är ändock viktig för framtida ranking i lottningarna.

- Det är det vi tar med oss från idag. Sedan fick vi lite många varningar så vi får väl se vad vi kan ställa för lag på planen i nästa match, avslutar Eriksson.

Sveriges startelva: 12 Viktor Johansson - 3 Felix Beijmo, 5 Dennis Hadzikadunic, 7 Thomas Poppler Isherwood, 6 Anton Kralj - 9 Marwan Baze, 15 Besard Sabovic, 14. Dusan Jajic [K], 13 Svante Ingelsson - 18 Isac Lidberg, 17 Jesper Karlsson.