Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Stora siffror i Skopje

Efter 3-0 i tisdags mot Makedonien och 5-0 idag mot Montenegro är F18-landslaget klara för EM-kvalets Elite Round till våren. Sverige malde ner Montenegro med sitt metodiska anfallsspel. - Metodik men med en touch av finess, sammanfattade en mycket nöjd förbundskapten Calle Barrling.


Nu har Sverige spelat två matcher i EM-kvalet och den sammanlagda statistiken över avslut för svensk del är 47-0. Inte en målchans har laget släppt till. Men det fanns skillnader mellan Makedonien-matchen i tisdags (27-0 i avslut) och mötet med Montenegro (20-0).

- Ja, de har en ambition att anfalla och vi får även spela försvarsspel. Vilket jag tycker passar oss bra, säger Calle Barrling som prisar det svenska anfallsspelet.

- Nu har vi fått möjlighet att utveckla det i två matcher och det är riktigt häftigt. Tjejerna gör det jättebra. Man kan väl sammanfatta det som metodiskt men med en touch av finess i vårt sätt att anfalla. Det är en imponerande rörlighet de visar upp, inte minst med tanke på att det är oerhört varmt idag (33 grader), berömmer Barrling.

Att det gick så smidigt mot Montenegro kan förstås ha berott på att motståndet inte parkerade lika lågt utan ville framåt i banan samtidigt som Sverige fick utdelning direkt på matchens första spelvändning efter en dryg minut.

- Det var skönt att se, det var precis det vi tränade på dagen innan. Ett bra inlägg och hon (Julia Zigiotti Olme) kommer in på den ytan vi tränat på och nickar in den!

5-0 vann även Nordirland med mot Makedonien. Mötet med brittiskorna på söndag blir därmed en ren gruppfinal. Det svenska avancemanget till EM-kvalets andra steg är redan klart då gruppens två främsta avancerar.

- Det är klart att Nordirland är det bästa laget av motståndet här och hotet mot gruppsegern men vi kommer bra förberedda. Nu har jag fått se alla spelarna utom vår reservkeeper i aktion, avslutar Calle Barrling nöjd över att ha nått det första målet på EM-resan, avancemanget till Elite Round som spelas i april.

Sveriges startelva: 1 Emma Holmgren - 2 Ronja Aronsson, 4 Nathalie Björn [K], 8 Emma Pennsäter, 5 Lotta Ökvist - 14 Maja Göthberg, 10 Filippa Angeldal, 6 Ellen Löfqvist, 11 Julia Zigiotti Olme - 18 Anna Anvegård, 9 Rebecka Blomqvist.

Ersättare: 12 Moa Olsson - 3 Josefine Rybrink, 7 Nathalie Persson, 13 Christine Tjärnlund, 15 Amanda Persson, 16 Ebba Wieder, 17 Ida Strömblad.