P18-seger i Hofors

Om en månad väntar EM-kvalet i Belgien för P18/97-landslaget. I förberedelserna ingår veckans trenationsturnering i Gästrikland där Sverige öppnade med 2-1-seger mot Norge.

Det brukar vara jämna och bra matcher när grannländerna möts. När Sverige och Norge möttes för ett år sedan på Hällåsen i Söderhamn slutade mötet 2-2. Den här gången drog Sverige det längsta strået. 2-0 i halvtid blev till slut 2-1 och förbundskapten Tomas Turesson var övervägande positiv efteråt.

- När man förlorar är inte allt dåligt och när man vinner är inte allt bra. Men det fanns mycket positivt idag samtidigt som det finns sådant vi behöver jobba på.

- Extra viktigt idag var att få se de spelare som inte varit med på ett tag av olika skäl. Ali Suljic, som varit med årskullen över, kommer hem och visar vilken bra ledartyp han är. Och Filip Sachpekidis som varit borta på grund av skador och sjukdom är första halvlekens gigant och blir också vald till matchens lirare. Det var oerhört skönt att se och det fanns mycket annat bra, säger Tomas Turesson som prisar lagets försvarsarbete över hela planen och då menar han inte bara backlinjen.

Men Tomas kunde också se en del potentiella förbättringsområden i det svenska spelet.

- Ja, jag tycker inte speluppbyggnade är tillräckligt bra. Jag vill se fler redskap i verktygslådan, att vi utvecklar ytterligare några dimensioner i vårt anfallsspel.

Efter det myckna regnandet på sistone så var ändå Stålringens gräsmatta i förbluffande fint skick men det var ett snabbt underlag som ibland blev vanskligt för båda lagen att hantera med en del bolltapp. Sverige gjorde bara ett byte. Nu får Sverige hela tre dagars vila till mötet med Danmark (Norge-Danmark möts däremellan på lördag). Till nästa match aviserar Turesson byte på en tre-fyra positioner i startuppställningen.

Sveriges startelva: 12 David Olsson - 2 Anton Maikkula, 5 Filip Dagerstål, 6 Ali Suljic [K], 4 Alexander Leksell - 8 Erik Andersson, 13 Christian Rubio Sivodedov, 16 Eric Smith, 7 Filip Sachpekidis - 9 Gustaf Nilsson, 18 Jordan Larsson.

Ersättare: 1 Oscar Linnér - 3 Adi Terzic, 10 Marko Nikolic, 11 Zia Sakirovski, 14 Albin Skoglund, 15 Ramon Pascal Lundqvist, 17 Giga Chkeidze.